Langs de vluchtweg kon de politie verschillende zakjes met drugs terugvinden.
Volledig scherm
Langs de vluchtweg kon de politie verschillende zakjes met drugs terugvinden. © rr

Zeven maanden cel en 8.000 euro boete voor passagier na betrapping bij drugsdeal, chauffeur vrijgesproken

LSIEen jonge Fransman uit Tourcoing liep woensdag voor de Kortrijkse strafrechter een effectieve celstraf van zeven maanden en een boete van 8.000 euro op voor invoer, bezit en verkoop van drugs. Hij zat als passagier in de auto van een vriend, die niets afwist van de drugsdeal die nakende was. De chauffeur werd vrijgesproken.

  1. ‘Schevevazekes’ straks te koop in New Yorkse woonwinkel: “Aanvankelijk was ik niet van plan om op het aanbod in te gaan. Ik vond het over the top”
    PREMIUM
    Roeselare

    ‘Scheveva­ze­kes’ straks te koop in New Yorkse woonwinkel: “Aanvanke­lijk was ik niet van plan om op het aanbod in te gaan. Ik vond het over the top”

    Toen Tom Maeseele (37) tijdens de eerste lockdown uit verveling startte met het maken van vaasjes, had hij nooit kunnen geloven dat zijn coronaprojectje zo’n hoge vlucht zou nemen. Dankzij de kracht van sociale media vertrekken zijn ‘Schevevazekes’ vanuit de Roeselaarse volkswijk Krottegem binnenkort richting wereldstad New York waar ze verkocht zullen worden in een lokale woonwinkel. “Het is en blijft een hobbyproject, maar ik ben wel benieuwd hoever ik er mee kan raken”, aldus Tom.