Op verschillende plaatsen in de politiezone RIHO werd in de nacht van zaterdag op zondag gecontroleerd op snelheid, maar ook op alcohol- en drugsmisbruik in het verkeer.
Volledig scherm
Op verschillende plaatsen in de politiezone RIHO werd in de nacht van zaterdag op zondag gecontroleerd op snelheid, maar ook op alcohol- en drugsmisbruik in het verkeer. © PZ RIHO

Zeven bestuurders moeten hun auto (even) aan de kant laten staan

RoeselareOp verschillende locaties in de politiezone RIHO (Roeselare-Izegem-Hooglede) werden in de nacht van zaterdag op zondag controles uitgevoerd bij de start van de BOB-wintercampagne. Die loopt nog tot 31 januari.

 1. RSL Jazz slaat jaartje over
  Roeselare

  RSL Jazz slaat jaartje over

  2023 zal het moeten stellen zonder een nieuwe editie van het Roeselare Jazz Festival, kortweg RSL Jazz. Dat laat de organisatie weten via hun website en sociale media. “Sinds het ontstaan in 2015 is RSL JAZZ een festival van en met verschillende partners die samen het DNA van het festival bepalen. Door recente wijzigingen in dit team is het niet haalbaar om op korte termijn een kwaliteitsvolle editie op te zetten”, klinkt het. “Daarom zal het festival zich dit jaar focussen op het samenstellen van nieuwe sterke organisatie om in 2024 met een volgende editie van RSL JAZZ uit te pakken.”
 2. ’t Heilig Hart wordt ’t Groen Hart: wonen, zorg én groen rode draad in masterplan site H.-Hartziekenhuis
  PREMIUM
  Roeselare

  ’t Heilig Hart wordt ’t Groen Hart: wonen, zorg én groen rode draad in masterplan site H.-Hartzieken­huis

  De toekomst van het leegstaande H.-Hartziekenhuis in Roselare krijgt vorm. Projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION bundelen de krachten met Zorggroep H. Hart Kortrijk om de verlaten site een nieuwe, duurzame toekomst te geven waar wonen, zorg en groen elkaar ontmoeten. “We willen het verlaten ziekenhuis vervangen door een groene woonbuurt en een park van twee hectare”, aldus de ontwikkelaars. Concreet willen zij in 2024 starten met de realisatie van bijna 200 appartementen en woningen, een woon-zorghotel met 120 studio’s, een lokaal dienstencentrum aangevuld met assistentiewoningen, een residentie voor personen met motorische beperking en ruimte voor commerciële nevenactiviteiten die de buurt ondersteunen.