In alle 16 gemeentes moet wie zich op het openbaar domein bevindt ten allen tijde kunnen aantonen dat hij of zij een mondmasker op zak heeft.
Volledig scherm
In alle 16 gemeentes moet wie zich op het openbaar domein bevindt ten allen tijde kunnen aantonen dat hij of zij een mondmasker op zak heeft. © Photo News

Zestien West-Vlaamse burgemeesters vaardigen samen bijkomende coronamaatregelen uit

Burgemeesters van zestien steden en gemeenten in West-Vlaanderen, regio Midwest, trekken samen ten strijde tegen de coronacrisis en vaardigen een reeks bijkomende coronamaatregelen uit. De maatregelen gelden vanaf donderdag 30 juli op het grondgebied van alle zestien steden en gemeenten. Zo moet je voortaan onder meer steeds een mondmasker op zak hebben als je je op openbaar domein bevindt en zijn evenementen met meer dan 100 verwachte deelnemers verboden.

  1. B&B-uitbaters Jan en Filip blikken in boek terug op zware hartaanval en -revalidatie: “Louterend, maar ook relevant voor wie hetzelfde mee heeft gemaakt”
    Harelbeke / Izegem

    B&B-uitbaters Jan en Filip blikken in boek terug op zware hartaanval en -revalida­tie: “Louterend, maar ook relevant voor wie hetzelfde mee heeft gemaakt”

    Jan Vandorpe uit Harelbeke en zijn partner Filip Van Branteghem uit Izegem baten al elf jaar een B&B in Umbrië uit. Daar beleven ze hun Italiaanse droom, al werd die in 2015 wel abrupt verstoord toen Jan een zware hartaanval kreeg. Een transplantatie en lange revalidatie volgde. Om alles een plaats te geven, schreef het koppel alles neer in het boek ‘Van 130 kilometer per uur naar…0 in één cruciale seconde’, dat al aan zijn derde druk toe is.