Familie, vrienden en kennissen namen afscheid van Marthe Hanssens (23) die een week geleden op haar fiets werd aangereden door een jonge automobilist die stuurde onder invloed van alcohol en drugs.
Volledig scherm
Familie, vrienden en kennissen namen afscheid van Marthe Hanssens (23) die een week geleden op haar fiets werd aangereden door een jonge automobilist die stuurde onder invloed van alcohol en drugs. © RV

Zee van bloemen voor afscheid van Marthe (23), die werd doodgereden op haar fiets

RoeselareIn de kerk op de Zilverberg in Roeselare is zaterdag afscheid genomen van Marthe Hanssens, de jonge vrouw die een week geleden om het leven kwam bij een ongeval. De uitvaartdienst stond bol van de persoonlijke getuigenissen.

 1. Standhouders voor tweedehands wielerbeurs in KOERS gezocht
  Roeselare

  Standhou­ders voor tweede­hands wieler­beurs in KOERS gezocht

  KOERS. Museum van de Wielersport organiseert op zaterdag 10 september een tweedehands wielerbeurs. Het museum slaat hiervoor de handen in elkaar met de Koninklijke Wielerclub ‘De Yzerzonen’, die net geen kwarteeuw lang haar beurs in Hooglede organiseerde. In KOERS zal je een uitgebreid aanbod aan tweedehands publiciteitsfoto’s, persfoto’s, wielerboeken, wielertijdschriften en allerlei wielerverzamelingen vinden. Ben je standhouder? Reserveer dan nu je standplaats van maximum vijf lopende meter aan zes euro per lopende meter via koersmuseum@roeselare.be of 051/26.24.00. Na reservatie ontvang je een factuur. Standhouders kunnen de dag zelf vanaf 9 uur hun stand inrichten. Naast het museum wordt parking voor standhouders voorzien. Bezoekers zijn welkom vanaf 10 uur. De beurs wordt georganiseerd in het kader van Open Monumentendag.
 1. Cinthy wil lievelingshond Laika met operatie redden: “Zij was er op moeilijke momenten voor mij. Nu wil ik er voor haar zijn”
  PREMIUM
  Izegem

  Cinthy wil lievelings­hond Laika met operatie redden: “Zij was er op moeilijke momenten voor mij. Nu wil ik er voor haar zijn”

  Dat een band tussen baasje en huisdier immens sterk kan zijn bewijzen Cinthy Waegebaert en haar hond Laika. De Izegemse heeft een chronische ziekte waardoor ze niet optimaal meer kan bewegen, maar vindt dankzij haar Mechelse herder nog veel levensvreugde. Alleen sukkelt Laika al een eind met zijn knieën en dringt een operatie zich op. Cinthy hoopt met een steunactie nu genoeg geld op te halen om dat mogelijk te maken. “Anders moet ik hem laten inslapen en dat kom ik nooit te boven”, klinkt het.