De vrouw betaalde haar werknemers niet correct uit.
Volledig scherm
De vrouw betaalde haar werknemers niet correct uit. © Shutterstock

Zaakvoerster bouwt loonachterstand van 267.000 euro op: fikse geldboete en 10 maanden cel gevorderd

De zaakvoerster van een schrijnwerkbedrijf uit Roeselare riskeert in de Brugse rechtbank 10 maanden cel met uitstel en 11.200 euro boete. L.V. (36) uit Lichtervelde betaalde onder meer de lonen van haar personeel niet correct uit. Op een bepaald moment bedroeg de loonachterstand zelfs 267.000 euro.

  1. Werf Brugsesteenweg is eerste waar ethische code voor de bouw wordt toegepast: “We gaan voor een werkklimaat van respect en vertrouwen”
    Roeselare

    Werf Brug­sesteen­weg is eerste waar ethische code voor de bouw wordt toegepast: “We gaan voor een werkkli­maat van respect en vertrouwen”

    De bouw-infrastructuursector zegt via een gloednieuwe ethische code, de allereerste sector-overschrijvende in Vlaanderen, neen tegen ongepaste moppen, leidinggevenden die hun nieuwe medewerkers overrompelen met werk, … Daarentegen gaan ze resoluut voor respect, openheid en vertrouwen op de werf, van de ontwerp- tot de uitvoeringsfase. Roeselare mag uitpakken met de eerste werf waar de code wordt toegepast, zijnde de heraanleg van de Brugsesteenweg.