Yemina  Mondaque en Tomas De Buijzer heropenen het kleinste restaurant van Roeselare als Alto.
Volledig scherm
PREMIUM
Yemina Mondaque en Tomas De Buijzer heropenen het kleinste restaurant van Roeselare als Alto. © CDR

Yemina en Tomas heropenen kleinste restaurant van Roeselare: “In Alto brengen we Europese gerechten met wereldse invloeden”

Roeselare/TorhoutYemina Mondaque (31) en Tomas De Buijzer (32) geven een nieuwe toekomst aan het kleinste restaurant van Roeselare. Het Argentijns-Nederlandse koppel opent begin oktober restaurant Alto. “De kleinschaligheid van de zaak is perfect aangezien we Alto met ons tweetjes zullen runnen”, zeggen Yemina en Tomas, die in Torhout wonen.

  1. LEVENSVERHAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptransfer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”
    PREMIUM
    Ichtegem/Brugge

    LEVENSVER­HAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptrans­fer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”

    Hij speelde 251 wedstrijden in eerste klasse voor AA Gent en Club Brugge, verhuisde in 1954 voor het destijds astronomische bedrag van 800.000 Belgische frank (20.000 euro, red.) naar AA Gent en werd ook 15 keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Als kers op de taart won hij in 1958 als eerste West-Vlaming ooit de Gouden Schoen. Niks was hem te veel, tot het drinken van vers bloed van een stierenkalf toe. Afgelopen week overleed Roland Storme op 88-jarige leeftijd. Het verhaal van de ‘vergeten’ Gouden Schoen.