Yamina Marzougui met haar boek 'Kinderen van Kony'.
Volledig scherm
Yamina Marzougui met haar boek 'Kinderen van Kony'. © Joke Couvreur

Yamina schrijft boek over ‘Kinderen van Kony’: “Als het over de terugkeer van IS-kinderen gaat, kunnen we leren van de re-integratie van Oegandese ex-kindsoldaten”

Een jaar in Noord-Oeganda en tientallen gesprekken met ex-kindsoldaten in de gevangenis en de lokale gemeenschappen vormen de basis voor ‘Kinderen van Kony’, het eerste boek van Yamina Marzougui (27). Maar met de publicatie maakt de orthopedagoge ook een statement over IS-kinderen voor wie er volgens Yamina nood is aan een constructief actieplan voor re-integratie.

 1. Henk Soenen brengt samen met Claricross Quartet composities van vader Willy

  Henk Soenen brengt samen met Claricross Quartet composi­ties van vader Willy

  Klarinettist Henk Soenen bewerkte een aantal van zijn vaders composities voor klein ensemble en brengt die op zaterdag 14 november ten gehore samen met het Claricross Quartet in de Godelievekerk. Henk koos de werken van Willy Soenen die wat improvisatorisch aandoen, een groot entertainmentgehalte hebben en een beetje cross-over klassiek-jazz zijn. Het concert start om 20 uur. Wegens een beperkte zaalcapaciteit van maximaal 40 personen door de coronamaatregelen, wordt gevraagd je zitje te reserveren via mail naar henk.soenen@gmail.com met vermelding van uw naam en telefoonnummer. Er wordt gevraagd zo mogelijk een minimumbijdrage van 10 euro te storten op het rekeningnummer van Henk Soenen BE94 4675 0363 6114.
 2. Opnieuw sterke stijging aantal coronapatiënten AZ Delta in enkele dagen tijd: 115 patiënten in drie campussen
  ROESELARE / MENEN / TORHOUT

  Opnieuw sterke stijging aantal coronapa­tiën­ten AZ Delta in enkele dagen tijd: 115 patiënten in drie campussen

  In het AZ Delta is het aantal opgenomen coronapatiënten opgelopen tot 115. Daarvan liggen 13 patiënten op intensieve zorgen. De stijging van het aantal patiënten gaat erg snel, vorige week donderdag ging het nog om 67 patiënten, op 15 oktober waren het er nog maar amper 26. “Volg strikt de maatregelen na, er is geen ruimte meer om de kantjes er af te lopen”, stelt longarts Ingel Demedts van het AZ Delta in een open brief.
 3. Stad Izegem lanceert eerste van drie nieuwe looproutes, die samen een magische afstand vormen
  Emelgem

  Stad Izegem lanceert eerste van drie nieuwe looproutes, die samen een magische afstand vormen

  Een bewegwijzerde marathon lopen in eigen stad? Het kan straks in Izegem, waar zaterdag een gloednieuwe looproute ingehuldigd werd in deelgemeente Emelgem. Na een eerdere lus in Izegem-centrum komen er in 2021 en 2022 ook bewegwijzerde lussen bij in Kachtem en in de Bosmolens, waarna alles samen verbonden wordt, goed voor een traject van 42,2 kilometer. En da’s een bekende afstand bij loopfanaten.