Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Bij het woonproject in de Honzebroekstraat kan je kiezen tussen verschillende woningtypes zoals deze met hellend dak.
Volledig scherm
Bij het woonproject in de Honzebroekstraat kan je kiezen tussen verschillende woningtypes zoals deze met hellend dak. © Durabrik

Wonen in het bruisende hart van West-Vlaanderen? Maak kennis met de Honzebroekstraat in Roeselare

Een open, groene en verkeersarme buurt. Zo kan je de Honzebroekstraat in Roeselare het beste omschrijven. Daarbij zit je op enkele minuten al in de economische bedrijvigheid van de Rodenbachstad. Voor Durabrik is het dan ook de ideale locatie voor hun nieuw woonproject. Benieuwd welke troeven het project nog heeft? Ontdek het hier.

 1. 12- tot 15-jarigen lopen warm voor eerste vaccin: “Ik wil m’n grootouders kunnen knuffelen”
  PREMIUM
  Roeselare/Rumbeke/Dadizele

  12- tot 15-jarigen lopen warm voor eerste vaccin: “Ik wil m’n grootou­ders kunnen knuffelen”

  Het enthousiasme om gevaccineerd te worden is groot bij de 12- tot 15-jarigen in de eerstelijnszone Midden-West-Vlaanderen. De voorbije 14 dagen kwamen er al meer dan 1.100 jongelui van die leeftijdsgroep langs in het vaccinatiecentrum in Expo Roeselare achter hun eerste Pfizerprik. “Ik wil de lessen volgend jaar graag in de klas volgen in plaats van via de computer”, zegt Mathieu Degryse (12).
 2. Didier knutselt “ruimtetuigjes” met klokonderdelen: “Opgedragen aan oud-leerlinge die simulatie Mars-missie leidde”
  PREMIUM
  Roeselare

  Didier knutselt “ruimte­tuig­jes” met klokonder­de­len: “Opgedragen aan oud-leerlinge die simulatie Mars-mis­sie leidde”

  Met de creatie van kunstige Marsvlieg-tuigjes slaagt Didier Dejonghe (66) er wonderwel in om zijn twee vroegere broodwinningen te combineren in één nieuwe passie. Decennia was hij actief als uurwerkmaker en piloot. Nu gebruikt hij wisselstukken van oude wandklokken – zelfs een exemplaar die ooit bij kunstschilder Alfons Blomme aan de muur ging – en z’n kennis over de luchtvaart om creatieve pareltjes te knutselen die klaar lijken om het heelal te veroveren. “Als kind was ik al gefascineerd door de sterren en planeten”, lacht Didier.