Willy Sommer gaf een serenade aan de voordeur van Siska Verstraete, naar aanleiding van Dag van de Buren.
Volledig scherm
Willy Sommer gaf een serenade aan de voordeur van Siska Verstraete, naar aanleiding van Dag van de Buren. © vdi

Willy Sommers verrast Siska met privéconcert aan voordeur: “Als dank omdat ze voor haar zieke buurman zorgde”

RoeselareMooi eerbetoon van Willy Sommers in Roeselare vrijdagnamiddag. De zanger bracht een serenade aan de voordeur van Siska Verstraete in de Tumulusstraat, omdat ze als buurvrouw én verpleegster goed voor haar buurman Istvan zorgde, tot hij begin maart na een periode van ziekte helaas overleed. Zijn vrouw Daisy wilde Siska bedanken met een verrassingsconcert van de bekende charmezanger.

 1. Rumbeeks mobiliteitsplan krijgt definitief vorm: 15 nieuwe fietsstraten (maar de Guido Gezellelaan niet), uitbreiding zone 30 en aangepaste rijrichtingen
  PREMIUM
  Rumbeke

  Rumbeeks mobili­teits­plan krijgt definitief vorm: 15 nieuwe fietsstra­ten (maar de Guido Gezellel­aan niet), uitbrei­ding zone 30 en aangepaste rijrichtin­gen

  Het nieuwe Rumbeekse mobiliteitsplan is een feit. Vanaf dit najaar worden de eerste ingrepen uitgevoerd: de aanleg van vrijliggende fietspaden in de Oekensestraat, waar ook het kruispunt met de Wervikhovestraat veiliger wordt, en het wijzigen van enkele rijrichtingen. In 2023 en 2024 gaat de stad verder met het invoeren van zones 30 en fietsstraten. Na inspraak van de Rumbekenaars werden wel de plannen om de Guido Gezellelaan om te turnen tot fietsstraat geschrapt, net zoals de invoering van schoolstraten. Ook komt er in de Maria’s Lindestraat een proefproject voorafgaand aan de invoering van éénrichtingsverkeer.
 1. De Schaduw trapt de zomer af aan de waterkant
  Ardooie

  De Schaduw trapt de zomer af aan de waterkant

  Cultuurkapel De Schaduw trapt de zomervakantie op zondag 3 juni opnieuw af met Waterkant. De ingrediënten blijven hetzelfde als de voorbije edities: een vijver, een stukje gras, een beetje zon, een aperitiefje, een barbecue, een picknick én een optreden. Voor de iets kleinere volwassenen zijn er klim-, klauter-, vaar-, spring- en schommelmogelijkheden. De picknick is gratis, maar vooraf reserveren is verplicht. Dit kan via https://www.deschaduw.be/programma/waterkant7. De organisatoren voorzien de drankjes en de barbecues. Wie wil kan gerust zelf een stukje vlees meebrengen om op de rooster te leggen. Vergeet bovendien je zwemgerief niet. Waterkant vindt plaats aan de vijver vlakbij de cultuurkapel aan de Wezestraat.