William Cochet wint Red Bull Street Style en vertegenwoordigt België op het WK.
Volledig scherm
William Cochet wint Red Bull Street Style en vertegenwoordigt België op het WK. © KREW Collective

William Cochet wint Red Bull Street Style en mag zich beste freestyle voetballer van België noemen

RoeselareWilliam Cochet (20) uit Namen mag zich de beste freestyle voetballer van België noemen en maakt kans op een ticket voor het wereldkampioenschap in Kroatië. Dit alles doordat hij zondag op de parking van Decathlon Roeselare de Belgische finale van Red Bull Street Style won.

 1. Brandweer organiseert marktdag ten voordele van Residentie Hardoy
  Ardooie

  Brandweer organi­seert marktdag ten voordele van Residentie Hardoy

  De Ardooise brandweer organiseert op woensdag 31 augustus een benefietmarkt ten voordele van woonzorgcentrum Hardoy. Ze inviteerden een aantal marktkramers die op de laatste dag van de zomervakantie hun kramen opstellen tussen 14 en 18 uur op het terrein van het WZC langs de Eekhoutstraat. Je zal er onder meer kledij, eierkoeken, wenskaarten, kip aan’t spit, slaapkledij, juwelen, fruit en groenten kunnen aankopen. Op het terras wordt er muzikale animatie voorzien en je kan er genieten van ijscoupes en pannenkoeken. De opbrengst van het initiatief gaat naar het animatieteam van Residentie Hardoy. In september wordt het initiatief nogmaals herhaald maar dan bij en ten voordele van WZC BEN.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 1. Man slaat kerel bewusteloos
  Roeselare

  Man slaat kerel bewuste­loos

  Een 37-jarige man uit Roeselare riskeert vier maanden cel omdat hij een andere man een neusbreuk heeft geslagen. Laurentiu R. kreeg het op 10 april aan de stok met een man in de woning van zijn broer in Roeselare. Op een bepaald moment gaf hij de man een vuistslag tegen zijn neus. Het slachtoffer raakte bewusteloos en liep een neusfractuur op. De beklaagde bekende bij de politie meteen de feiten. Er werd een dossier opgestart voor bemiddeling in strafzaken, maar dat werd niet positief afgerond. Laurentiu R. kwam maandag ook niet opdagen op de rechtbank Hij riskeert vier maanden cel en 800 euro boete. Vonnis op 5 september.
 2. Podcast ‘Het Bankje’ te beluisteren op bankjes in stadspark
  Roeselare

  Podcast ‘Het Bankje’ te beluiste­ren op bankjes in stadspark

  Nog tot eind september kan je in het Roeselaarse stadspark genieten van ‘Het Bankje’. Dat is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. Op de zitbankjes in het park zijn QR-codes aangebracht. Als je die scant met je smartphone kan je luisteren naar een podcast waardoor je getuige bent van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.