Wijnendalestraat
Volledig scherm
Wijnendalestraat © Google Streetview

Wijnendalestraat krijgt nieuw fietspad

 1. 5 jaar cel voor voetbalmanager voor aanranden tiental jeugdspelers: man (26) moet tien jaar ter beschikking van justitie blijven
  Antwerpen/Roeselare

  5 jaar cel voor voetbalma­na­ger voor aanranden tiental jeugdspe­lers: man (26) moet tien jaar ter beschik­king van justitie blijven

  Jolan Fund (26) uit Berchem, de gewezen sportief manager van tweedeklasseclub SV Roeselare, is door het hof van beroep veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor de aanranding van een tiental jeugdspelers van verschillende voetbalploegen. De straf is lager dan in eerste aanleg. Wel moet Jolan Fund zich na zijn verblijf in de gevangenis tien jaar ter beschikking houden van justitie.
 2. Inagro helpt bedrijven die insecten gebruiken in diervoeder
  Rumbeke

  Inagro helpt bedrijven die insecten gebruiken in diervoeder

  Het Rumbeekse praktijkcentrum voor onderzoek en voorlichting in land- en tuinbouw Inagro ondersteunt alle in Noordwest-Europa gevestigde kmo’s, die een innovatief idee hebben voor de ontwikkeling van diervoeder op basis van insecten in Europa. Dit doen ze samen met Thomas More, Innovatiesteunpunt en zeven andere internationale partners. Hiervoor wordt 300.000 euro uitgetrokken. De aangeboden ondersteuning omvat technologische diensten, ondersteuning bij voedselontwikkeling en -innovatie, marketing en communicatie en strategische zakelijke diensten en is er specifiek voor innovaties met betrekking tot sprinkhanen, krekels, meelwormen en zwarte soldatenvliegen. Geïnteresseerde aanvragers kunnen zich vanaf maandag 17 januari, en voor 22 februari, hier melden.
 1. Oekene Inviteert organiseert nieuwjaarsconcert
  Oekene

  Oekene Inviteert organi­seert nieuwjaars­con­cert

  Cultuurwerking Oekene Inviteert organiseert op vrijdag 28 januari een nieuwjaarsconcert in de Sint-Martinuskerk. Ze garanderen feestelijke, toegankelijke muziek waardoor de aanwezigen zich in het Wiener Musikverein zullen wanen tijdens het Weens nieuwjaarsconcert dat wereldwijd op alle TV-zenders weerklinkt. Denk aan de Radetzky March van Johann Strauss, La donna e mobile van Giuseppe Verdi, L’amour est un oiseau rebelle van Georges Bizet,… Aansluitend is er een receptie in het bijzijn van de uitvoerders. Tickets kosten 15 euro, wie jonger is dan 25 jaar of over en vrijetijdspas beschikt, betaalt 10 euro. Reserveren doe je door het juiste bedrag over te schrijven op het rekeningnummer van vzw Collectief ‘De LINK’ zijnde BE72 7310 3026 8116. Vermeld hierbij de concertdatum ‘28.01‘ + ‘aantal personen + e-mailadres’. Overschrijven kan tot en met vier dagen voor de concertdatum. Nadien kan je nog reserveren per mail aan oekeneNV@live.be of met een sms aan 0475/23.98. 01. De tickets worden klaargelegd aan de inkom.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.