Ploegmaat Briek Beuselinck naast de machine waaronder zijn teamgenoot belandde.
Volledig scherm
Ploegmaat Briek Beuselinck naast de machine waaronder zijn teamgenoot belandde. © LSI

Wielrenner Ward Vander Meiren (37) in levensgevaar na botsing met sproeimachine in Heuvelland

Eliterenner zonder contract Ward Vander Meiren (37) uit Roeselare heeft zondagmiddag bij een verkeersongeval levensgevaarlijke verwondingen opgelopen. Tijdens een trainingstocht samen met twee teamgenoten van Vind! Cycling Project kwam hij tussen Kemmel (Heuvelland) en Dikkebus onder een sproeimachine terecht.

 1. Staatssecretaris Sammy Mahdi looft Westvlees voor pioniersrol om asielzoekers makkelijk aan werk te helpen: “Dit is het perfecte voorbeeld van wat we breed naar veel bedrijven willen uitrollen”
  Westrozebeke

  Staatsse­cre­ta­ris Sammy Mahdi looft Westvlees voor pioniers­rol om asielzoe­kers makkelijk aan werk te helpen: “Dit is het perfecte voorbeeld van wat we breed naar veel bedrijven willen uitrollen”

  Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil het asielzoekers makkelijker maken om nog tijdens hun aanvraagprocedure al aan het werk te gaan. Hij heeft daarvoor het actieplan ‘Asielzoeker zkt match’ klaar. Dat werd niet toevallig voorgesteld bij varkensvleesproducent Westvlees in Westrozebeke, waar al enkele jaren vijftig asielzoekers aan de slag zijn.
 2. The Bull & Myriam's Whiskyshop organiseren whiskyfestival
  Roeselare

  The Bull & Myriam's Whiskyshop organise­ren whiskyfes­ti­val

  Whiskyliefhebbers mogen zich in de handen beginnen wrijven. Op zondag 5 december zetten The Bull & Myriam’s Whiskyshop in de Sint-Amandsstraat 77 naar jaarlijkse traditie de deuren open. Tussen 13 en 18 uur kun je er kennismaken met het beste wat de whiskymarkt te bieden heeft en misschien wel een cadeautje voor jezelf of voor onder de kerstboom aanschaffen. Covid Safe Ticket en mondmasker zijn verplicht. Rondwandelen op de beurs gebeurt met een mondmasker, proeven doe je zittend.