Anne-Laure Haghedooren en Kevin Caytan heropenen vrijdag West-Friet die de voorbije weken een ware tranformatie onderging.
Volledig scherm
Anne-Laure Haghedooren en Kevin Caytan heropenen vrijdag West-Friet die de voorbije weken een ware tranformatie onderging. © Maxime Petit

West-Friet, ‘Beste Frituur van Roeselare’, zit in het nieuw: “Make-over vervroegd door coronacrisis”

Frituur West-Friet zit volledig in het nieuw en heropent vrijdagmiddag. De make-over van de frituur langs de Diksmuidsesteenweg was gepland in mei, maar zaakvoerders Kevin Caytan (32) en Anne-Laure Haghedooren (31) vervroegden de werken door de coronacrisis. “We openen voorlopig met een afhaalformule, maar na de coronacrisis willen we in één klap onze vijftiende verjaardag, de vernieuwing en onze tweevoudige titel van Beste Frituur van Roeselare op de Horeca Awards vieren samen met de klanten”, zeggen Kevin en Anne-Laure. 

 1. Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverantwoord in coronatijden”
  Lichtervelde/Kortemark/Roeselare/Brugge

  Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverant­woord in coronatij­den”

  Op Facebook circuleren straffe beelden van een propvolle trein in het station van Lichtervelde. Honderden pendelende studenten staan er op elkaar geperst als haringen in een ton, ondanks corona. De beelden, die vrijdagochtend werden gemaakt in het station van Lichtervelde, worden massaal gedeeld. De NMBS benadrukt dat het om een uitzonderlijk geval ging.
 2. Medewerkster van gemeente Ardooie schreef jarenlang geld over naar eigen rekening: gemeente eist 900.000 euro terug
  PREMIUM
  Ardooie

  Medewerk­ster van gemeente Ardooie schreef jarenlang geld over naar eigen rekening: gemeente eist 900.000 euro terug

  Ze had een woning, een flatje, hield van reizen, auto’s en dure kledij. Maar er ontplofte een kleine bom in het West-Vlaamse Ardooie in het voorjaar van 2016, toen aan het licht kwam dat gemeente- en OCMW-ontvanger I.P. duizenden euro’s naar een eigen rekening had overgeschreven. Snel bleek dat het gesjoemel al in 2004 begonnen was en dat er veel meer geld verdwenen was dan de 50.000 euro uit het eerste onderzoek. De reconstructie op de vooravond van de gerechtelijke afhandeling van de zaak toont hoe Ardooise gemeentecentjes in de verkeerde handen vielen.