De jongeman ging even met een step aan de haal (foto ter illustratie).
Volledig scherm
De jongeman ging even met een step aan de haal (foto ter illustratie). © Tessa Kraan

Werkstraf en boete voor jongeman voor gebruiksdiefstal step voor café in Roeselare

RoeselareWat alcohol gedronken, wat opgehitst door vrienden. In die toestand ging een 26-jarige jongeman uit Roeselare op het Stationsplein voor een café met een step aan de haal. Het leverde hem voor de rechtbank een werkstraf van 46 uren en een boete van 240 euro op.

 1. Automobilist (24) onder strikte voorwaarden vrijgelaten na ongeval dat Marthe (23) het leven kost: “Hij is er helemaal kapot van”
  Play
  Roeselare

  Automobi­list (24) onder strikte voorwaar­den vrijgela­ten na ongeval dat Marthe (23) het leven kost: “Hij is er helemaal kapot van”

  De 24-jarige automobilist uit Roeselare die in de nacht van vrijdag op zaterdag in Roeselare onder invloed een 23-jarige fietsster doodreed, is zaterdag door de onderzoeksrechter onder heel strikte voorwaarden vrijgelaten. “Hij is er echt kapot van. Zijn gedachten gaan enkel naar de familie en nabestaanden van het slachtoffer.” De jongeman bleek niet alleen onder invloed van alcohol, maar er waren ook sporen van cannabisgebruik.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Opnames fictiereeks ‘Chantal’ in Rumbeke
  Rumbeke

  Opnames fictie­reeks ‘Chantal’ in Rumbeke

  De opnameploeg van de fictiereeks ‘Chantal’, waarin Maaike Cafmeyer de rol van politie-inspecteur Chantal Vantomme speelt, strijkt vrijdag 24 juni neer in Rumbeke. Dat blijkt uit een tijdelijk verkeersreglement dat de stad uitvaardigde. Er zijn opnames gepland in de Sint-Petrus en Paulusstraat, de Koningsstraat, de Guido Gezellelaan en de Rumbeeksesteenweg. Tussen 9 en 19 uur zal er nu en dan enkele minuten verkeershinder zijn. Er geldt in de betrokken straten ook een parkeerverbod.
 2. Marthe (23) komt om na aanrijding met bestuurder onder invloed: “We hoorden de klap en zijn onmiddellijk komen kijken”
  Play

  Marthe (23) komt om na aanrijding met bestuurder onder invloed: “We hoorden de klap en zijn onmiddel­lijk komen kijken”

  De feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam Marthe H., een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. Romanie hoorde alles gebeuren en was als eerste ter plaatse.