Schepen Griet Coppé (CD&V) in de Spanjestraat die volgend jaar een pak comfortabeler en veiliger moet worden voor de fietsers.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Griet Coppé (CD&V) in de Spanjestraat die volgend jaar een pak comfortabeler en veiliger moet worden voor de fietsers. © Maxime Petit

Werk aan de winkel in Roeselare volgens onze lezers: op deze negen plaatsen voelt u zich onveilig op de fiets

RoeselareHet Roeselaarse stadsbestuur maakt van fietsveiligheid een prioriteit en lanceerde recent nog ‘Velodroom #VANRSL’. Er is dan ook nog werk aan de winkel. Met hulp van onze lezers konden wij de pijnpunten in kaart brengen. We legden ze voor aan het stadsbestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Alles over de plannen rond fietsen in Roeselare ontdek je hier, in het volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.

 1. Dansstudio ∙ndigo doet aan yoga voor India
  Roeselare

  Dansstudio ∙ndigo doet aan yoga voor India

  Dansstudio ∙ndigo organiseert op zaterdag 2 januari een yogales ten voordele van India. Meer specifiek willen ze hun buren Nico Staessens en Els Delie die zich sinds jaar en dag inzetten voor India steunen. “Nico en Els zijn sinds 2010 al vele keren naar India geweest om zich te engageren in het opzetten van een gemeenschapshuis in een klein dorp in Orissa”, vertelt Ineke Vandevyvere, samen met Justin Yep artistiel leider van ∙ndigo. “In dit gemeenschapshuis krijgen vrouwen, jongeren en kinderen de kans om nieuwe vaardigheden te leren. Eén van de grote dromen is om er ook een speeltuin te kunnen inrichten voor de kinderen. Ook wij dragen dit project een warm hart toe. Justin is immers in India geboren. Als duwtje in de rug van Nico en Els organiseren we op 2 januari een gratis online yogales. Wie wil kan in de veilige omgeving van z’n woonkamer samen met z’n bubbel genieten van een leuke yogales en tegelijk het goede doel steunen want de deelnemers kunnen zelf een vrije bijdrage storten op rekeningnummer van de vzw. Het lijkt ons heel toepasselijk om samen yoga te doen, want de bakermat van yoga ligt in India. “ Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar info@ndigo.be.
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?