Het wereldrecord indoor cycling sneuvelde (officieus) op het Polenplein dankzij de vzw Ride4Charity
Volledig scherm
Het wereldrecord indoor cycling sneuvelde (officieus) op het Polenplein dankzij de vzw Ride4Charity © Sam Vanacker

Wereldrecord ‘langste static cycling les’ sneuvelt tijdens Batjesweekend

Roeselare31 uur aan één stuk op een spinningfiets voor het goede doel. Dat huzarenstukje leverden liefst twintig riders van de vzw Ride4Charity tijdens het Batjesweekend in Roeselare. Daarmee overschreed de spinningmarathon ruimschoots de doelstelling om te eindigen met minstens tien deelnemers. 

 1. Standhouders voor tweedehands wielerbeurs in KOERS gezocht
  Roeselare

  Standhou­ders voor tweede­hands wieler­beurs in KOERS gezocht

  KOERS. Museum van de Wielersport organiseert op zaterdag 10 september een tweedehands wielerbeurs. Het museum slaat hiervoor de handen in elkaar met de Koninklijke Wielerclub ‘De Yzerzonen’, die net geen kwarteeuw lang haar beurs in Hooglede organiseerde. In KOERS zal je een uitgebreid aanbod aan tweedehands publiciteitsfoto’s, persfoto’s, wielerboeken, wielertijdschriften en allerlei wielerverzamelingen vinden. Ben je standhouder? Reserveer dan nu je standplaats van maximum vijf lopende meter aan zes euro per lopende meter via koersmuseum@roeselare.be of 051/26.24.00. Na reservatie ontvang je een factuur. Standhouders kunnen de dag zelf vanaf 9 uur hun stand inrichten. Naast het museum wordt parking voor standhouders voorzien. Bezoekers zijn welkom vanaf 10 uur. De beurs wordt georganiseerd in het kader van Open Monumentendag.
 2. Opnieuw prikkelarm moment tijdens Roeselare Kermis
  Roeselare

  Opnieuw prikkelarm moment tijdens Roeselare Kermis

  Traditioneel strijken de foorkramers op het einde van de zomervakantie neer in hartje Roeselare. Dit jaar palmen ze van 26 tot 31 augustus het Polenplein en de Grote Markt in. De kermis opent officieel op vrijdag om 17 uur. De volgende dagen kun je telkens vanaf 14 uur op de Grote Markt genieten van de attracties en typische lekkernijen, op het Polenplein vanaf 15 uur. Er wordt bovendien opnieuw gedacht aan wie moeite heeft aan een overdosis prikkels of het graag iets rustiger heeft. Zij kunnen op maandag 29 augustus tussen 15 en 17 uur genieten van een prikkelarm moment met gedempte muziek en gedimde lichten.