Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Corbis

Welke wijk wordt de wildste van Roeselare?

RoeselareOnder de noemer Wild #VANRSL gaat Roeselare in 2022 voluit voor meer biodiversiteit. Iedereen kan hierbij zijn duit in het zakje te doen door kleine initiatieven in de eigen buurt. 

 1. Oekene Inviteert organiseert nieuwjaarsconcert
  Oekene

  Oekene Inviteert organi­seert nieuwjaars­con­cert

  Cultuurwerking Oekene Inviteert organiseert op vrijdag 28 januari een nieuwjaarsconcert in de Sint-Martinuskerk. Ze garanderen feestelijke, toegankelijke muziek waardoor de aanwezigen zich in het Wiener Musikverein zullen wanen tijdens het Weens nieuwjaarsconcert dat wereldwijd op alle TV-zenders weerklinkt. Denk aan de Radetzky March van Johann Strauss, La donna e mobile van Giuseppe Verdi, L’amour est un oiseau rebelle van Georges Bizet,… Aansluitend is er een receptie in het bijzijn van de uitvoerders. Tickets kosten 15 euro, wie jonger is dan 25 jaar of over en vrijetijdspas beschikt, betaalt 10 euro. Reserveren doe je door het juiste bedrag over te schrijven op het rekeningnummer van vzw Collectief ‘De LINK’ zijnde BE72 7310 3026 8116. Vermeld hierbij de concertdatum ‘28.01‘ + ‘aantal personen + e-mailadres’. Overschrijven kan tot en met vier dagen voor de concertdatum. Nadien kan je nog reserveren per mail aan oekeneNV@live.be of met een sms aan 0475/23.98. 01. De tickets worden klaargelegd aan de inkom.
 1. Nieuwe toekomst voor historisch winkelpand: Mamado neemt intrek in erfgoedparel, Habitar tovert bovengelegen verdiepingen om tot appartementen
  PREMIUM
  Roeselare

  Nieuwe toekomst voor historisch winkelpand: Mamado neemt intrek in erfgoedpa­rel, Habitar tovert bovengele­gen verdiepin­gen om tot appartemen­ten

  Lies Roelens, zaakvoerster van Mamado langs de Wallenstraat, bundelt de krachten met haar schoonbroer Thibaut Debucquoy, zaakvoerder van Habitar projectontwikkeling, om het als bouwkundig erfgoed vastgestelde winkelpand aan de Noordstraat 55 een nieuwe toekomst te geven. Tegen het najaar verhuist Lies haar zwangerschapswinkel naar het gelijkvloers van het authentieke pand, terwijl Thibaut tegen eind dit jaar de boven gelegen verdiepingen, die in de meer dan 100-jarige geschiedenis van het gebouw nooit bewoond werden, ombouwt tot drie appartementen.