Cursisten NT2 van CVO CREO volgden maandag les op het terras van café Verne en vroegen zo op een ludieke manier aandacht voor de nog steeds geldende code rood in het volwassenenonderwijs.
Volledig scherm
Cursisten NT2 van CVO CREO volgden maandag les op het terras van café Verne en vroegen zo op een ludieke manier aandacht voor de nog steeds geldende code rood in het volwassenenonderwijs. © Maxime Petit

“We mogen niet naar school? Dan volgen we wel les op een terrasje”: cursisten volwassenenonderwijs ijveren met ludieke actie voor terugkeer naar contactonderwijs

RoeselareTerwijl alle leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs sinds deze week weer naar school mogen, geldt voor het volwassenenonderwijs nog altijd code rood. Tot grote frustratie van de cursisten van CVO Creo. Om de zaak aan te kaarten, volgde een klas Nederlands voor anderstaligen maandag les op het terras van café Verne. “Want op een terras mag er volgens de coronaregels meer volk zitten dan in onze lokalen”, klinkt het.

  1. Goethals Juweliers is terug van weggeweest: “Ik miste het contact met de mensen”
    Roeselare

    Goethals Juweliers is terug van weggeweest: “Ik miste het contact met de mensen”

    Goethals Juweliers is terug. Dat is opmerkelijk, want Jo De Peuter (67) sloot in september 2020, na een carrière van 28 jaar, de deuren van de zaak in de Ooststraat om te genieten van zijn pensioen. Hij is echter op die beslissing teruggekeerd. In de Delaerestraat openden hij en zijn echtgenote Anne Decoene (63) zaterdag een gloednieuwe zaak. “Drie maanden lang hebben we vooral veel gewandeld. En de dagen waarop ik helemaal niets om handen had waren de moeilijkste dagen.”