Jan Vanmaele is, samen met zijn echtgenote, de bewoner van één van de huizen waar de neerslaande rook van de brand bij Sidegro in Roeselare heeft gezorgd voor asbestdeeltjes op hun eigendom.
Volledig scherm
Jan Vanmaele is, samen met zijn echtgenote, de bewoner van één van de huizen waar de neerslaande rook van de brand bij Sidegro in Roeselare heeft gezorgd voor asbestdeeltjes op hun eigendom. © Hans Verbeke/RV

Wat met de asbest na de monsterbrand bij Sidegro? “Geen gevaar voor de volksgezondheid, maar was je groenten en fruit wel goed”

RoeselareBewoners van minstens een 15-tal huizen in de buurt van de Sint-Jozefskerk in Rumbeke (Roeselare) krijgen vrijdag een expert over de vloer, die nagaat hoe erg de neerslag van asbesthoudende deeltjes is na de zware brand bij afvalverwerker Sidegro. “Goed dat we bijgestaan worden, want als gewone burger is het moeilijk in te schatten wat ons te doen staat”, zegt bewoner Jan Vanmaele.  De boodschap bijkt vooral het gezond verstand gebruiken. Al lijkt dat bij sommigen niet evident.