Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Waar zijn er volgende week snelheidscontroles?

Politiezone Riho organiseert komende week 22 aangekondigde snelheidscontroles. Waar duikt die flitswagen straks op?

 1. Ter Linde wil zo snel mogelijk corona-sneltesten invoeren: “Anderhalve week na de afname hebben we nog steeds twee testresultaten te kort”
  Hooglede/Gits

  Ter Linde wil zo snel mogelijk corona-sneltesten invoeren: “Anderhalve week na de afname hebben we nog steeds twee testresul­ta­ten te kort”

  Woon -en zorgcentrum Ter Linde in Gits gaat corona-sneltesten invoeren, die naast de gewone coronatesten gebruikt zullen worden. Aanleiding is het feit dat de resultaten van de jongste coronatesten erg lang op zich lieten wachten. “Sneltesten zijn minder betrouwbaar dan de klassieke testen, maar bij een positief geval heb je binnen het half uur zekerheid”, aldus schepen Carpentier.
 2. Roeselare steunt horeca met oplijsting afhaalmogelijkheden, waardebonnen en kraslotjes
  Roeselare

  Roeselare steunt horeca met oplijsting afhaalmoge­lijk­he­den, waardebon­nen en kraslotjes

  Nu de horeca opnieuw verplicht op slot is, roept stad Roeselare haar inwoners op om de horeca te blijven steunen. Op www.roeselare.be/kooplokaal plaatsten ze een lijst van alle horecazaken die afhaalmaaltijden aanbieden. Maar omdat niet alle horecazaken in de mogelijkheid zijn om afhaalmaaltijden aan te bieden, biedt de stad ook de mogelijkheid om waardebonnen aan te kopen en de horeca zo te helpen deze moeilijke tijd te overbruggen. Een waardebon aankopen kan via www.horecacomeback.be. Tot slot wordt ook de Oltegoare krasactie verlengd. Met deze actie werd al wie in september de horeca bezocht, beloond met een Oltegoare kraslotje. De prijzenpot gaat van een consumptie over een etentje tot zelfs een overnachting voor twee in Roeselare! In tegenstelling tot de vervaldatum vermeld op de kraslotjes, kan je je kraslotje nu nog steeds ofwel direct gebruiken onmiddellijk bij het bestellen van een afhaalmaaltijd of je kan het bijhouden. Van zodra de horeca opnieuw haar deuren mag openen, kan je ze gebruiken in je favoriete café of restaurant.