Volledig scherm
PREMIUM
© Didier Verbaere

Waar wordt er volgende week geflitst?

Politiezone Riho kondigt voor volgende week niet minder dan 30 snelheidscontroles aan. Waar wordt de snelheidsradar opgesteld?

 1. Foorreizigster Caroline (21) zoekt tijdelijke standplaats voor gebakkraam om coronacrisis te overleven: “Ik snak naar actie”
  Roeselare

  Foorreizig­ster Caroline (21) zoekt tijdelijke stand­plaats voor gebakkraam om coronacri­sis te overleven: “Ik snak naar actie”

  Caroline Delforge (21) is de vijfde generatie van een familie van foorreizigers en die traditie wil ze niet breken. Maar corona maakt het haar en haar familie niet makkelijk. Haar gebakkraam Rosa, waarmee ze allerhande kermislekkernijen zoals oliebollen en churros aan de man brengt, stond al sinds maart op geen enkele kermis meer en zal wellicht ook dit jaar nergens meer opduiken. “Ik vrees dat veel collega-forains er mee zullen stoppen, maar wij proberen te anticiperen en zijn momenteel op zoek naar een standplaats in Roeselare waar we voor een langere periode aan de slag kunnen”, zegt Caroline.
 1. Test Aankoop kaart grote prijsverschillen tussen intercommunales aan: Stadens gezin betaalt tot 220 euro meer dan Hoogleeds gezin voor dezelfde elektriciteit
  Staden/Hooglede

  Test Aankoop kaart grote prijsver­schil­len tussen intercommu­na­les aan: Stadens gezin betaalt tot 220 euro meer dan Hoogleeds gezin voor dezelfde elektrici­teit

  Stadense gezinnen betalen tot wel 220 euro meer aan distributienettarieven dan hun buren in Hooglede. Uit een onderzoek van Test Aankoop blijkt dat de netkosten die intercommunales aanrekenen onderling sterk verschillen. De consumentenorganisatie dringt bij de politiek aan op een grondige hervorming van de elektriciteitsfactuur.
 2. Werf Brugsesteenweg is eerste waar ethische code voor de bouw wordt toegepast: “We gaan voor een werkklimaat van respect en vertrouwen”
  Roeselare

  Werf Brug­sesteen­weg is eerste waar ethische code voor de bouw wordt toegepast: “We gaan voor een werkkli­maat van respect en vertrouwen”

  De bouw-infrastructuursector zegt via een gloednieuwe ethische code, de allereerste sector-overschrijvende in Vlaanderen, neen tegen ongepaste moppen, leidinggevenden die hun nieuwe medewerkers overrompelen met werk, … Daarentegen gaan ze resoluut voor respect, openheid en vertrouwen op de werf, van de ontwerp- tot de uitvoeringsfase. Roeselare mag uitpakken met de eerste werf waar de code wordt toegepast, zijnde de heraanleg van de Brugsesteenweg.