Illustratiebeeld VR-brillen
Volledig scherm
Illustratiebeeld VR-brillen © Oculus

VTI Roeselare pakt uit met virtual reality lab: “Tot meer kennis en inzicht komen dankzij beleving”

RoeselareVTI Roeselare trekt de kaart van virtual reality. Samen met acht partnerbedrijven bouwden ze een virtual reality lab en vanaf het eerste jaar kunnen de leerlingen het keuzevak virtual reality volgen. Maar ook tijdens de vrije momenten zorgt virtual reality voor amusement in de school aan de Leenstraat.

 1. Goethals Juweliers is terug van weggeweest: “Ik miste het contact met de mensen”
  Roeselare

  Goethals Juweliers is terug van weggeweest: “Ik miste het contact met de mensen”

  Goethals Juweliers is terug. Dat is opmerkelijk, want Jo De Peuter (67) sloot in september 2020, na een carrière van 28 jaar, de deuren van de zaak in de Ooststraat om te genieten van zijn pensioen. Hij is echter op die beslissing teruggekeerd. In de Delaerestraat openden hij en zijn echtgenote Anne Decoene (63) zaterdag een gloednieuwe zaak. “Drie maanden lang hebben we vooral veel gewandeld. En de dagen waarop ik helemaal niets om handen had waren de moeilijkste dagen.”
 2. RESTOTIP. ’t Vosken: kwalitatieve keuken met ruime porties aan betaalbare prijzen
  PREMIUM

  RESTOTIP. ’t Vosken: kwalitatie­ve keuken met ruime porties aan betaalbare prijzen

  Als er één chef stond te trappelen om deze week opnieuw gasten binnen te mogen ontvangen, was het wel Joost Vanaudenaerde. In oktober heropende hij ’t Vosken, een restaurant dat tot ver buiten de Roeselaarse stadsgrenzen gekend is. Maar na amper één weekend moesten de deuren weer dicht. Veel kans om er de voeten onder tafel te schuiven, hadden we dus nog niet. Maar zodra het opnieuw mocht, gingen we er proeven.