Leerkrachten Johnny Corteel (links) en Luc Vandaele samen met de leerlingen die VTIR@OM vormen: Staf Monkerhey, Gio Naert, Jonas Coppens en Steven Slembrouck.
Volledig scherm
Leerkrachten Johnny Corteel (links) en Luc Vandaele samen met de leerlingen die VTIR@OM vormen: Staf Monkerhey, Gio Naert, Jonas Coppens en Steven Slembrouck. © CDR

VTI Roeselare naar WK voor telegeleide autootjes op waterstof: “Plaats in de top tien is zeker haalbaar”

RoeselareVier jaar geleden wisten ze de dertiende plek te pakken, maar nu gaat het VTI Roeselare voor een plek in de top tien op het wereldkampioenschap voor telegeleide wagentjes op waterstof. Vier vijfdejaarsleerlingen verdedigen begin juni de Belgische driekleur in het Nederlandse Aken. “Met ons geheim wapen zouden we wel eens hoog kunnen eindigen”, zeggen ze strijdvaardig.

  1. Veertiger na brandstichting bij milieu-agent ook aan 10 jaar oude branden gelinkt in Roeselare en Staden: “Wraak lijkt een patroon”
    PREMIUM
    Roeselare/Oostnieuwkerke/Staden

    Veertiger na brandstich­ting bij milieu-agent ook aan 10 jaar oude branden gelinkt in Roeselare en Staden: “Wraak lijkt een patroon”

    Een 47-jarige man uit Roeselare wordt na 8 jaar niet alleen verdacht van brandstichting aan de woning van een agent in Oostnieuwkerke (Staden) maar ook van twee branden die 2 jaar eerder al café Pergola in Roeselare in de as legden en in diezelfde periode twee appartementen in de Ieperstraat in Staden onbewoonbaar maakten. De man zelf ontkent enige betrokkenheid.