Het ongeval gebeurde langs de Moorseelsesteenweg in Rumbeke. De auto van de jonge vrouw belandde net niet in het dieperik.
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde langs de Moorseelsesteenweg in Rumbeke. De auto van de jonge vrouw belandde net niet in het dieperik. © Hans Verbeke

Vrouw op weg naar het ziekenhuis wordt onwel achter het stuur en belandt in het decor

Rumbeke/LedegemLangs de Moorseelsesteenweg in Rumbeke gebeurde maandagnamiddag een ongeval. Een Volkswagen Polo belandde daar net niet in de dieperik.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Liedjes uit de Lage Landen kleuren feestnamiddag voor senioren
  Roeselare

  Liedjes uit de Lage Landen kleuren feestnamid­dag voor senioren

  Op donderdag 27 oktober vindt de feestnamiddag voor senioren opnieuw plaats in De Spil. Arnold Sercu en Bart Verhelle brengen er met ‘Liedjes uit de Lage Landen’ een gevarieerd programma. Ze nemen de aanwezigen mee langs Vlaamse en Nederlandse velden bezaaid met onvergetelijke liedjes: parels om stil van te worden, of deuntjes die je meteen wil meezingen omdat ze zo sterk in ons collectief geheugen gegrift staan. Onder andere liedjes van Miel Cools, Herman Van Veen, Willem Vermandere en Wim Sonneveld passeren de revue, wondermooi gebracht door piano en twee stemmen. Wil je er bij zijn? De feestnamiddag start om 14 uur. Kaartjes kosten 10 euro, of 5 euro met de vrijetijdspas en zijn te verkrijgen via het Vrijetijdspunt ondergebracht in KOERS.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Paterskerk wordt café Kerk33: "Inclusief wat verwijzingen naar engelen en duivels op onze drankkaart"
  PREMIUM
  Roeselare

  Paterskerk wordt café Kerk33: "Inclusief wat verwijzin­gen naar engelen en duivels op onze drankkaart"

  Altijd al eens een pintje willen drinken in de kerk? Dan moet je vanaf donderdag 6 oktober in de Roeselaarse Paterskerk zijn. Benny Kellner, zaakvoerder van De Nieuwe Klokke op de Grote Markt, en Henk De Gheldere, drijvende kracht achter Bar Giraf en Jeanien, turnden de ontwijdde kerk langs de Delaerestraat om tot café Kerk33. “Voor een periode van één jaar, dan wordt de volledige site herbestemd”, klinkt het.
 3. Stijgende energiefacturen bezorgen sportclubs serieuze kopzorgen: “Dit mag niet blijven duren”
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Stijgende energiefac­tu­ren bezorgen sportclubs serieuze kopzorgen: “Dit mag niet blijven duren”

  De energiecrisis treft niet alleen gezinnen en bedrijven, ook sportclubs geraken in de problemen. De gemiddelde voorschotfactuur van de sportverenigingen in Vlaanderen is de laatste maanden bijna 2,5 keer zo duur geworden, een stijging van maar liefst 137 procent. Van de sportclubs die actief op zoek gaan naar extra inkomsten, heeft een kwart het lidgeld al verhoogd.
 4. Duizenden mensen zien Yves Lampaert in zijn gele trui winnen tegen een paard op Winkel Koerse: “Het was pittiger dan verwacht”
  SINT-ELOOIS-WINKEL

  Duizenden mensen zien Yves Lampaert in zijn gele trui winnen tegen een paard op Winkel Koerse: “Het was pittiger dan verwacht”

  Uitgerekend op Werelddierendag lokte Winkel Koerse dankzij het mooi herfstweer en de apotheose met publiekslieveling Yves Lampaert die koerste tegen een paard duizenden bezoekers. Vooral het laatste uur kwamen er nog veel mensen na hun job een kijkje nemen. In de Gullegemsestraat stonden mensen rijen dik en zagen ze Lampaert winnen. “Op het einde moest ik wel een tandje bijsteken”, geeft de boerenzoon toe.