De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Vrouw gaat door het lint nadat agenten haar aanmanen stiller te zijn: drie maanden cel

RoeselareEen 39-jarige vrouw uit Roeselare is veroordeeld tot drie maanden cel omdat ze zich agressief opstelde tegenover de politie.

 1. Risicopatiënt Bert (43) schrijft open brief aan niet-gevaccineerden: “Verplichte vaccinatie is de enige weg uit dit moeras”
  Izegem

  Risicopa­tiënt Bert (43) schrijft open brief aan niet-gevacci­neer­den: “Verplichte vaccinatie is de enige weg uit dit moeras”

  Bert Begein (43), een in Izegem en omstreken bekend gezicht, is sinds hij 34 jaar geleden bij een verkeersongeval betrokken raakte volledig verlamd en moet met beademing door het leven gaan. Omdat het met de coronacijfers opnieuw de verkeerde kant uitgaat, kroop hij in zijn pen en hekelt hij in een open brief mensen die zich nog niet hebben laten vaccineren. Hij pleit meteen ook voor een verplichte vaccinatie.
 2. Leerlingen IHKA luchten hun hart op Rode Neuzen Dag
  Ardooie

  Leerlingen IHKA luchten hun hart op Rode Neuzen Dag

  Rode Neuzen Dag ging vrijdag niet onopgemerkt voorbij in het Instituut Heilige Kindsheid (IHKA) in Ardooie. Niet alleen kleurde de school rood, maar de leerlingen kregen ook tijdens een lange speeltijd de kans om echt te vertellen hoe het met hen gaat. “Dit kan al een mogelijke stap zijn om je als jongere beter in je vel te voelen”, licht directeur Jo Willemyns toe Maar daar bleef het niet bij. Het steunpunt Geestelijke Gezondheid Te Gek!? bouwde er ook een Te Gekke Plek?! Op. “Hier gaat men met leerlingen in gesprek over psychische kwetsbaarheid en mentaal welzijn. Verder luisteren de vijfdejaars naar jongeren die hun psychische kwetsbaarheid hebben overwonnen, terwijl de zesdejaars bezoek krijgen van twee psychiatrisch verpleegkundigen uit de kliniek Sint-Jozef in Pittem.” In de jongere jaren werd dan weer gefocust op sociale media, grenzen stellen en het fenomeen sexting. Het toneelstuk ‘Gekraakt door eigen naakt’ zette de leerlingen aan om met elkaar in gesprek te gaan.