De vrachtwagen met aanhangwagen kantelde op de rotonde van de Graankaai, aan het bedrijf Poco Loco.
Volledig scherm
De vrachtwagen met aanhangwagen kantelde op de rotonde van de Graankaai, aan het bedrijf Poco Loco. © Hans Verbeke

Vrachtwagen met mest kantelt aan rotonde Poco Loco: chauffeur lichtgewond

RoeselareLangs de Graankaai, op de rotonde aan Poco Loco, is dinsdagmorgen een vrachtwagen met aanhangwagen gekanteld. Dat zorgde voor urenlange, weliswaar beperkte verkeershinder.

 1. Tien jaar cel voor Izegemse loverboy die tienermeisjes bloedneuzen sloeg en in prostitutie dwong: “Mijn ex’en mogen dus zomaar vanalles verklaren?”
  Izegem/Brugge

  Tien jaar cel voor Izegemse loverboy die tienermeis­jes bloedneu­zen sloeg en in prostitu­tie dwong: “Mijn ex’en mogen dus zomaar vanalles verklaren?”

  De 28-jarige loverboy uit Izegem die vier meisjes tussen 14 en 18 jaar in de prostitutie dwong en tot bloedens toe sloeg, moet voor tien jaar achter de tralies. Sammy L. dook ook in bed met een 13-jarig meisje, maar vond dat hij niets verkeerd deed. “Dus mijn ex’en mogen zomaar vanalles verklaren?”, sprak hij na het vonnis de rechter toe.
 2. Groenpark geselecteerd voor leertraject rond verkavelingswijken in transformatie
  Roeselare

  Groenpark geselec­teerd voor leertra­ject rond verkave­lings­wij­ken in transforma­tie

  De wijk Groenpark is geselecteerd voor het leertraject ‘Verkavelingswijken in transformatie’ van het Departement Omgeving en het Team Vlaams Bouwmeester. Hiermee willen beide partners steden en gemeenten ondersteunen bij de transformatie van goed gelegen verkavelingswijken. Het gaat om kwaliteitsvol verdichten, het verhogen van de leef- en omgevingskwaliteit en integrale verduurzaming. In totaal zijn zes verkavelingswijken verspreid over heel Vlaanderen geselecteerd. In een eerste fase wordt op zoek gegaan naar de potentie voor transformatie, de betrokken actoren en de in te zetten strategieën, instrumenten en aanpak. In een tweede fase, vanaf 2022, krijgen drie van deze projecten verdere ondersteuning en begeleiding op maat door een ontwerpteam per project.
 1. 49.620 euro voor propere scholen en verenigingen uit regio MIROM Roeselare
  Roeselare

  49.620 euro voor propere scholen en verenigin­gen uit regio MIROM Roeselare

  48 scholen en 16 verenigingen hebben zich, ondanks de bijzondere omstandigheden, het voorbije schooljaar geëngageerd voor een propere omgeving. Hun inspanningen werden geëvalueerd en beloond door afvalintecommunale MIROM Roeselare die hen dinsdagavond in Trax beloonde met een bedrag van in totaal 49.620 euro. Afhankelijk van het aantal leerlingen/leden krijgen de deelnemers een beloning tussen de 150 en 1.500 euro. Operatie Proper was vorig schooljaar al aan de vierde editie toe. Sinds de opstart van het project is het aantal deelnemers verviervoudigd: van 14 naar 64 deelnemers. Ook ditjaar wordt Operatie Proper georganiseerd. Scholen of verenigingen die willen meewerken aan een propere omgeving en ondertussen een centje willen bijverdienen, kunnen zich nog tot eind oktober inschrijven. Meer via www.mirom.be/proper.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).