De zoon plantte een mes in de kast bij zijn vader.
Volledig scherm
De zoon plantte een mes in de kast bij zijn vader. © LSI

Voorwaardelijke celstraf en effectieve boete voor bedreigingen met wc-rolhouder en mes

Een bedreiging van een meisje aan het station van Roeselare met een wc-rolhouder en zijn eigen vader met een mes. Dat leverde een 20-jarige jongeman uit Roeselare op de rechtbank in Kortrijk een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 800 euro op.

 1. Adieu beton, welkom groen: indrukwekkende metamorfose voor omgeving Sint-Jozefskerk dankzij onthardingsproject
  PREMIUM

  Adieu beton, welkom groen: indrukwek­ken­de metamorfo­se voor omgeving Sint-Jozefskerk dankzij onthar­dings­pro­ject

  Het voorlopig grootste onthardingsproject van Roeselare is een feit. Net geen jaar nadat een kraan het eerste stukje beton uitbrak, is de getransformeerde omgeving van de ontwijde Sint-Jozefskerk zaterdag officieel ingehuldigd met een buurtfeest. Niet minder dan 7.000 vierkante meter grijs beton maakte er plaats voor fris groen en er werd ook ingezet op een betere verkeersveiligheid en extraruimte voor ontmoeting. “Sint-Jozef mag zich nu letterlijk de bloemenwijk en bovendien ook de zachtste wijk van de stad noemen”, aldus schepen Michèle Hostekint (Vooruit).
  Roeselare
 2. Infosessie voor ouders met peuter die start op school

  Infosessie voor ouders met peuter die start op school

  Huis van het Kind Roeselare organiseert op dinsdag 20 juni en woensdag 21 juni een gratis infosessie voor ouders met een peuter die in september of november start op school. Je krijgt er info over waarom je je kind best naar de kleuterschool stuurt, hoe een schooldag eruit ziet, of je kind klaar is voor die stap, wat je zowel voor jezelf als voor je kind kan doen ter voorbereiding op de kleuterschool, hoe je aandacht geeft aan de eerste schooldag,... Alle vragen en zorgen worden er besproken zodat je vol vertrouwen naar de eerste schooldag kan uitkijken. De sessies vinden plaats in De Living langs de Noordstraat 155 en starten op 20 juni om 19 uur en op 21 juni om 9 uur. Inschrijven kan via https://huisvanhetkindroeselare.be/mijn-kind-start-op-school of via 051/80.59.00.
  Roeselare