Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Voorlopig nieuw nationaal hitterecord van 40,7 graden gemeten in... Beitem

 1. Rusthuisbewoners met dementie gelukkiger en alerter dankzij aangepaste verlichting: “We herstellen hun bioritme”
  Roeselare

  Rusthuisbe­wo­ners met dementie gelukkiger en alerter dankzij aangepaste verlich­ting: “We herstellen hun bioritme”

  Een onderzoek van KU leuven en Howest in woonzorgcentrum De Zilverberg levert verrassende resultaten op. Personen met dementie werden er ‘s ochtends blootgesteld aan een fel licht, terwijl ‘s avonds de lichten gedimd werden. Het effect op het welbevinden en de slaapkwaliteit van de bewoners is opvallend, en dat is ook de medewerkers niet ontgaan. “De bewoners zijn alerter en rustiger en vallen overdag minder in slaap”, vertelt Lieve Cornette, leefgroepbegeleidster van De Bron.
 1. Stijging van aantal besmettingen in Roeselare op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Roeselare op dinsdag 20 oktober

  In Roeselare zijn er op één dag 38 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 37. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 298 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Roeselare komt dat getal nu op 469 te liggen. Roeselare heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speelplaats op? Vijf directeurs in Roeselare, Tielt en Izegem beantwoorden vijf prangende vragen
  PREMIUM
  Roeselare, Izegem, Tielt

  Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speel­plaats op? Vijf directeurs in Roeselare, Tielt en Izegem beantwoor­den vijf prangende vragen

  Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen op zitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, beslisten onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) en co maandagnacht. Maar is dat praktisch wel haalbaar? Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En wat gebeurt er in de refter? We laten vijf directeurs aan het woord: van MSKA Campus Tant en Scholengroep Sint-Michiel in Roeselare, Prizma Middenschool en gemeenschapsonderwijs Campus Bellevue in Izegem en ook scholengroep KSO Tielt-Ruiselede.
 3. Brugse veldloop geannuleerd en CrossCup Roeselare verplaatst naar maart 2021

  Brugse veldloop geannu­leerd en CrossCup Roeselare verplaatst naar maart 2021

  Als gevolg van de aanhoudende coronacrisis zullen er in 2020 geen veldlopen meer worden georganiseerd in West-Vlaanderen. De Jongerencross in Waregem werd al een tijd geleden afgelast en nu werd ook de derde editie van de Brugse veldloop geannuleerd. De CrossCupmanche in Roeselare werd dan weer verplaatst naar 21 maart. Op die manier wordt de veldloop in Ieper in januari 2021 de eerste West-Vlaamse cross van het winterseizoen.