Een blik op het Kanaal Roeselare-Leie.
Volledig scherm
Een blik op het Kanaal Roeselare-Leie. © Google Street View

Voka West-Vlaanderen pleit voor opwaardering Kanaal Roeselare-Leie

Roeselare/IzegemVoka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen pleit bij de start van 2021 voor een allesomvattend plan om het Kanaal Roeselare-Leie op te waarderen. Daarnaast zijn er volgens de werkgeversorganisatie in de regio ook nog tal van andere investeringen nodig om voorbereid te zijn op de mobiliteit van de toekomst.

 1. Groen overhandigt petitie met 600 handtekeningen vóór fietszones, maar stadsbestuur wil niets forceren
  Roeselare

  Groen overhan­digt petitie met 600 handteke­nin­gen vóór fietszones, maar stadsbe­stuur wil niets forceren

  Oppositiepartij Groen gaf pas een petitie met net geen 600 handtekeningen aan het stadsbestuur, maar kreeg het deksel op de neus. In de nabije toekomst komen er geen grote fietszones in Roeselare. Schepen van Mobiliteit Griet Coppé (CD&V) gaf tijdens het in ontvangst nemen van de petitie mee dat ze niet tegen het voorstel is, maar ze wil liever een geleidelijke aanpak.
 2. Corona sluipt binnen bij Knack Volley Roeselare
  Roeselare

  Corona sluipt binnen bij Knack Volley Roeselare

  De wedstrijd van Knack Volley Roeselare tegen Lindemans Aalst op zaterdag 16 januari in de Tomabelhal op Schiervelde is uitgesteld, door het coronavirus. “Maanden aan het stuk respecteerden onze spelers de strikte maatregelen ter preventie van het Covid-19 virus. Vandaag (vrijdag, nvdr.) werd echter tijdens een van de vele controles bij de spelers, toch het virus aangetroffen”, klinkt het in een persbericht. “Daarom werd beslist om de wedstrijd van zaterdag tegen Lindemans Aalst te verplaatsen naar een nog te bepalen datum. Alle spelers verkeren momenteel in goede gezondheid.” Tot vrijdag had Knack Volley Roeselare als enige club op het hoogste niveau in België nog niet te kampen met besmettingen. Woensdag speelden ze nog op het parket van Menen. Ze wonnen toen met 2-3, maar verspeelden er wel hun leidersplaats.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown