Rechtbank Veurne.
Volledig scherm
Rechtbank Veurne. © BELGA

Vluchteling (22) geïnterneerd die minderjarige meisjes lastig viel en politie dreigde te onthoofden

Diksmuide/Roeselare/HouthulstEen 22-jarige Afghaanse vluchteling uit Diksmuide is geïnterneerd na een hele reeks feiten van agressie, weerspannigheid, beschadigingen, diefstal en smaad. De man werd geestesgestoord bevonden door een gerechtspsychiater. Zijn laatste baldadigheid was toen hij in april in Roeselare twee minderjarige meisje lastig viel, een omstaander die wou ingrijpen aanviel en ermee dreigde de politie te onthoofden.

 1. Prinsendreef wordt hotspot voor jeugd: Nieuwbouw voor ‘t Filoetje, De Komeet, Art’Iz en ArKodorpstheater moet tegen najaar 2024 een feit zijn
  PREMIUM
  Ardooie

  Prinsen­dreef wordt hotspot voor jeugd: Nieuwbouw voor ‘t Filoetje, De Komeet, Art’Iz en ArKodorps­the­a­ter moet tegen najaar 2024 een feit zijn

  De Prinsendreef in Ardooie krijgt een complete makeover. Tegen het najaar van 2024 verrijst er op de site van jeugdhuis De Komeet een spiksplinternieuw multifunctioneel gebouw dat een nieuwe thuis moet worden voor buitenschoolse kinderopvang ’t Filoetje, kunstacademie Art’Iz, Jeugdhuis De Komeet en ArKodorpstheater. “De nieuwbouw is ook interessant voor onze energierekening”, aldus burgemeester Karlos Callens (Groep 82). Ontdek hier de plannen.
 2. Roadshow EUConnect doet Broederschool aan
  Roeselare

  Roadshow EUConnect doet Broeder­school aan

  De Roeselaarse Broederschool werkt al jaren intensief rond Europese burgerzin en wordt hier nu ook voor beloond. Dit schooljaar komt EUConnect met hun Roadshow langs in de school en de leerlingen zullen er de kans krijgen om in te zoomen op vier vooruitstrevende Europese projecten. Zo is er het urbanfarmingproject waarin via innovatieve technieken wordt bekeken hoe we op een efficiënte en milieuvriendelijke manier in de stad groenten en fruit kunnen telen. Verder wordt er gewerkt rond innovatieve manieren om afval te recycleren via experimenten met drones, 3D-printers, robots en alle vormen van media die er zijn. In een derde luik wordt gewerkt rond Valduvis: een tool om de sociale, economische én ecologische duurzaamheid op een genuanceerde manier te bepalen. Koeweidehof ten slotte, is een landbouwbedrijf dat via allerlei innovaties op een moderne en duurzame manier gerund wordt. Leerlingen maken er kennis met onder andere een melkrobot, een voederrobot en een mestrobot.