De tricolore sjerp
Volledig scherm
De tricolore sjerp © Joost De Bock

Vlaams Belang verrast burgemeester Declercq met Vlaamse burgemeesterssjerp

RoeselareDe Vlaamse regering besliste dat burgemeesters voortaan mogen kiezen welke sjerp ze dragen: de traditionele sjerp met de Belgische driekleur en een Vlaams wapenschild, of een Vlaamse sjerp met enkel zwart en geel. Vlaams Belang-raadslid Filip Deforche legde die keuze maandagavond tijdens de gemeenteraad op tafel en verraste hem alvast met een Vlaamse sjerp.

 1. Vier maanden cel en boete voor koppel voor krabben, stampen en bijten naar agenten in Izegem: “Laat u niet doen, zoetje!”
  Izegem/Ingelmunster

  Vier maanden cel en boete voor koppel voor krabben, stampen en bijten naar agenten in Izegem: “Laat u niet doen, zoetje!”

  Een koppel uit Ingelmunster is woensdag door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 4 maanden en een boete van 800 euro. Ze lokten bij een controle op de Markt in Izegem een regelrechte vechtpartij met de agenten uit. “Laat u niet doen, zoetje, ik zal dat ook niet doen”, moedigde de vrouw haar partner tijdens de schermutseling aan.
 2. ’t Beenhouwerietje heropent vrijdag na anderhalve maand ziekteverlof: “Moeilijke en onvoorspelbare periode, maar ik wil de zaak redden”
  PREMIUM
  Roeselare

  ’t Beenhouwe­rie­tje heropent vrijdag na anderhalve maand ziektever­lof: “Moeilijke en onvoorspel­ba­re periode, maar ik wil de zaak redden”

  ’t Beenhouwerietje langs de Spanjestraat heropent op vrijdag 5 maart. De ambachtelijke slagerij van Frank Goossens en Ria Bosch (beiden 57) is sinds halfweg januari dicht door ernstige gezondheidsproblemen van Ria. Even overwoog Frank om de deur definitief dicht te houden, maar de passie voor z’n vak is te groot. “We staan voor een moeilijke en onvoorspelbare periode, maar de beenhouwerij is een houvast. Ik wil de handdoek nog niet in de ring gooien, maar m’n best doen om onze goed draaiende zaak te redden”, zegt Frank strijdvaardig.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht