Ekele studenten van de opleiding agro- en biotechnologie Vives campus Roeselare ontwikkelden een eigen wortelcocktail
Volledig scherm
Ekele studenten van de opleiding agro- en biotechnologie Vives campus Roeselare ontwikkelden een eigen wortelcocktail © RV

Vivesstudenten maken alcoholische wortelcocktail ‘Karrot Genot’ uit reststroom: “Te veel worteltjes worden afgekeurd omwille van hun vorm”

RoeselareZes studenten agro- en biotechnologie van VIVES campus Roeselare ontwikkelden een alcoholische wortelcocktail die ze op de markt brengen onder de noemer ‘Karrot Genot’. De studenten willen daarmee de grote reststroom van de voedingsindustrie aankaarten. “in België, Nederland en het westen van Duitsland worden er elk jaar 318.000 ton wortelen weggegooid.”

 1. Roeselare bedankt vrijwilligers stadsarchief met koffie en taart
  Roeselare

  Roeselare bedankt vrijwilli­gers stadsar­chief met koffie en taart

  Het Roeselaarse stadsarchief kan rekenen op een ploeg enthousiaste vrijwilligers. Dit jaar bestaat de vrijwilligerswerking er 20 jaar. Dat jubileum werd aangegrepen om de vrijwilligers te bedanken en de werking even in de kijker te zetten. Alle vrijwilligers werden donderdag uitgenodigd in Het Verzonken Kasteel in ARhus voor een verjaardags’feestje’ met koffie en taart en een gastspreker. Ook werden ze bedankt met pralines.
 2. Wie wil een van de laatste West-Vlaamse karaokebars overnemen? “Sommige klanten hebben later zelfs een zangcarrière uitgebouwd”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Wie wil een van de laatste West-Vlaam­se karaoke­bars overnemen? “Sommige klanten hebben later zelfs een zangcarriè­re uitgebouwd”

  Meezingen met de karaoke, altijd ambiance gegarandeerd! Maar na zes jaar achter de toog van Bristol-The Mixx wil uitbaatster Marleen D’Hondt (49) het wat kalmer aan doen. Ze houdt er eind april mee op, maar de zoektocht naar nieuwe zaakvoerders van een van de weinige karaokebars in West-Vlaanderen start ze nu al op. “We hebben een héél trouw publiek.”
 3. Harmonie zoekt slimste Rumbekenaar
  Rumbeke

  Harmonie zoekt slimste Rumbeke­naar

  Koninklijke Harmonie St-Cecilia Rumbeke gaat op zoek naar de slimste Rumbekenaar. Op zaterdag 4 maart om 20 uur organiseert de harmonie de ‘Slimste Rumbekenaar I-Q-UIZ’ in zaal Ocar aan het Rumbeekse Kerksplein. Het wordt een gezellige avond om samen de hersenen te pijnigen op leuke, interessante, maar vooral niet al te moeilijke vragen. Deelnemen kan met maximum vijf personen per ploeg en kost 20 euro per ploeg. Inschrijven voor 25 februari via quiz.harmonie.rumbeke@gmail.com.