De leerlingen van zowel de Vikingschool als De Hagewinde genieten voluit van de nieuwe gymzaal.
Volledig scherm
De leerlingen van zowel de Vikingschool als De Hagewinde genieten voluit van de nieuwe gymzaal. © Maxime Petit

Vikingschool en De Hagewinde delen nieuwe sportzaal: “We kunnen veel van elkaar leren”

RoeselareIn de Roeselaarse Rodenbachwijk werd zaterdag de nieuwbouw van de Vikingschool en De Hagewinde officieel geopend. De Vikingschool beschikt voortaan over zeven extra klassen, terwijl beide buurscholen een nieuwe sportzaal delen. Bovendien kondigde voorzitter Kris Pouseele aan dat scholengroep Arkorum nog heel wat bouwplannen heeft.

 1. Club Roeselare en vzw Inval dompelen je onder in kerstsfeer
  Roeselare

  Club Roeselare en vzw Inval dompelen je onder in kerstsfeer

  Club Roeselare en vzw Inval bundelen de krachten voor een afterwork winterbar. Op vrijdag 16 december zetten ze buiten aan het Rodenbachstadion, ter hoogte van de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, een mini-kerstmarkt op waar je kan genieten van de traditionele kerstmarktdranken en een warme hap. Dit alles tegen pré-corona/energiecrisisprijzen. Er is tussen 17 en 23 uur ook livemuziek met een bandje. De kinderen kunnen zich uitleven op het afgesloten speelplein. De opbrengst gaat naar voetbalclub Club Roeselare en VZW Inval. Tijdens het aansluitende weekend, op 17 en 18 december, is er trouwens op Club Roeselare een groots duiveltjes- en preminiementornooi met 52 deelnemende ploegen.
 2. Roeselaars Kamerkoor steunt armoedeproject De Kerit met kerstconcert
  Roeselare

  Roeselaars Kamerkoor steunt armoedepro­ject De Kerit met kerstcon­cert

  Het Roeselaars Kamerkoor onder leiding van Kevin Hendrickx palmtop maandag 26 december de SintMichielskerk. In samenwerking met de Coalitie van mensen van goede wil brengen ze er een kerstconcert ten voordele van het decanale armoedeproject De Kerit die volledig werkt dankzij giften en benefietevenementen. Om 16 uur brengt het koor er samen met sopraan Hilde Coppé, bariton Kris Belligh en een barokensemble muziek van Bacht, Buxtehude, Schütz, Telemaan en Praetorius. Dit alles onder de noemer ‘Das Neugeborne Kindelein’. Tickets voor het concert (inclusief receptie) kosten 22 euro in voorverkoop, 24 euro aan de deur en zijn te verkrijgen via info@roeselaarskamerkoor.be. Houders van een vrijetijdspas betalen trouwens de helft van de prijs.