Vik Vandamme (midden) overhandigde zijn strijkkwartet aan Ludovic Bataiilie, Rhea Vanhellemont, Wolfram Van Mechelen en Pieter-Jan Desmet van het Desguin Kwartet.
Volledig scherm
PREMIUM
Vik Vandamme (midden) overhandigde zijn strijkkwartet aan Ludovic Bataiilie, Rhea Vanhellemont, Wolfram Van Mechelen en Pieter-Jan Desmet van het Desguin Kwartet. © Maxime Petit

Vik (23) werkte negen maanden aan vier strijkinstrumenten, gebaseerd op Stradivarius: “In september open ik ook eigen vioolatelier”

RoeselareVik Vandamme (23) zat niet stil tijdens de coronacrisis. Hij werkte negen maanden intensief aan vier strijkinstrumenten, allemaal vervaardigd uit één boom én gebaseerd op Stradivarius. “Ik droom ervan om die instrumenten, die een beetje familie zijn, samen te verkopen.” Ze doorstonden alvast de test van het Desguinkwartet. “Het effect is nog groter dan gedacht. De klank ‘klikt’ ineen”, vertellen ze. Vanaf september kan ook jij een instrument van zijn hand kopen in zijn vioolwinkel met atelier in Roeselare.

 1. Modernistische miljoenenvilla in Tielt zet deuren voor het eerst open tijdens kunstexpo: “Unieke kans om met dit erfgoed kennis te maken”
  PREMIUM
  Tielt

  Modernisti­sche miljoenen­vil­la in Tielt zet deuren voor het eerst open tijdens kunstexpo: “Unieke kans om met dit erfgoed kennis te maken”

  De modernistische villa van Konstrukto-architect Georges Vandenbussche in Tielt vormt vanaf zaterdag het decor voor een groepstentoonstelling van Museum Dhondt-Dhaenens uit Sint-Martens-Latem. Voor het grote publiek is het de uitgelezen kans om niet alleen coronaproof wat kunst op te snuiven, maar voor het eerst ook kennis te maken met de indrukwekkende woning, die nog steeds te koop staat.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?