De Noorderbrug
Volledig scherm
De Noorderbrug © Google Streetview

Vijf daklozen in quarantaine in nachtopvang: “Anderen verwijzen we door naar De Bonte Os”

RoeselareRoeselaarse dak- en thuislozen kunnen tot en met zondag 30 januari niet terecht in nachtopvang De Noorderbrug. Het gebouw wordt momenteel gebruikt als quarantainelocatie voor besmette daklozen. Anderen worden ondertussen ’s nachts opgevangen in Hotel & Tower De Bonte Os.

 1. Zo VeloVeilig is Roeselare: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Roeselare

  Zo VeloVeilig is Roeselare: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Roeselare hebben 256 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Roeselare huldigt sportieve vrijwilligers met Ereteken en Getuigschrift voor Sportverdienste
  Roeselare

  Roeselare huldigt sportieve vrijwilli­gers met Ereteken en Getuig­schrift voor Sportver­dien­ste

  Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor elke vereniging, maar ook voor de sportbeleving in Roeselare. Daarom reikte het stadsbestuur twee vormen van Stimulansen voor Sportverdienste van de Stad Roeselare uit, zijnde het ‘Getuigschrift voor Sportverdienste’ voor wie zich al 15 jaar inzet voor sport in Roeselare, waarvan maximum vijf jaar als sporter, en het ‘Ereteken voor Sportverdienste’ voor wie zich al 25 jaar engageert, waarvan maximum tien jaar als sporter. 45 vrijwilligers kregen een Stimulans voor Sportverdienste als blijk van erkenning voor hun jarenlange inzet ten bate van de Roeselaarse sport.