Marktverantwoordelijke Lotte Geertsen verwelkomt Henk De Gheldere en Tillo Luyckx in de bar van de Roeselaarse Lokaalmarkt.
Volledig scherm
Marktverantwoordelijke Lotte Geertsen verwelkomt Henk De Gheldere en Tillo Luyckx in de bar van de Roeselaarse Lokaalmarkt. © RV

Vier-op-een-rij: Henk De Gheldere neemt nu ook touwtjes bar Lokaalmarkt in handen

RoeselareLokaalmarkt Roeselare bestaat op vrijdag 5 mei vier jaar. Die verjaardag gaat niet alleen gepaard met enkele leuke, op 14 mei start ook bekend horecagezicht Henk De Gheldere, die we kennen van onder meer Viva Verne, Bar Giraf en Jeanien, samen met z’n team als nieuwe uitbater van de Lokaalbar. Redenen genoeg voor een een traktaat.

 1. BINNENKIJKEN. Modernistische miljoenenvilla in Tielt zet deuren open tijdens kunstexpo: “Unieke kans om met dit erfgoed kennis te maken”
  PREMIUM
  Tielt

  BINNENKIJ­KEN. Modernisti­sche miljoenen­vil­la in Tielt zet deuren open tijdens kunstexpo: “Unieke kans om met dit erfgoed kennis te maken”

  De modernistische villa van Konstrukto-architect Georges Vandenbussche in Tielt vormt vanaf zaterdag het decor voor een groepstentoonstelling van Museum Dhondt-Dhaenens uit Sint-Martens-Latem. Voor het grote publiek is het de uitgelezen kans om niet alleen coronaproof wat cultuur op te snuiven, maar voor het eerst ook kennis te maken met de indrukwekkende woning, die nog steeds te koop staat.
 2. Ook sportclubs pakken uit met terrassen in afwachting van heropening kantines: “Voor het financiële, maar zeker ook voor het sociale aspect”
  Roeselare

  Ook sportclubs pakken uit met terrassen in afwachting van heropening kantines: “Voor het financiële, maar zeker ook voor het sociale aspect”

  De nakende heropening van de terrassen is ook voor veel sportclubs goed nieuws. Vaak halen zij een groot deel van hun inkomsten uit hun kantine en die is ook al vele maanden verplicht op slot. Een terras openen spijst straks opnieuw de kassa, maar het is de Roeselaarse voetbalclubs Club Roeselare en KSV Roeselare Jeugd (vanaf 1 juli SK Roeselare-Daizel) niet alleen om de centen te doen. Zo wil Club Roeselare met hun terras een steentje bijdragen in het doorbreken van het sociaal isolement, terwijl KSV Roeselare Jeugd het verhaal van de club met stamnummer 134 in schoonheid wil afsluiten en wil tonen dat ze klaar zijn om een positief verhaal te schrijven in de toekomst.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”