Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Getty Images/iStockphoto

Via digitaal aanbod laat West-Vlaanderens Mooiste je de provincie al fietsend verkennen

RoeselareOpnieuw geen fietsvierdaagse op het einde van de Roeselaarse zomer door corona, maar als alternatief zorgt West-Vlaanderens Mooiste voor een hele maand fietsplezier via een uitgebreid digitaal aanbod.

 1. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.
 2. Bouwproject ’t Eilandje krijgt openbaar wandelpad, maar oppositie is kritisch: “Eerst bomen verwijderen en dan een wandelpad aanleggen, is geen park”
  Lichtervelde

  Bouwpro­ject ’t Eilandje krijgt openbaar wandelpad, maar oppositie is kritisch: “Eerst bomen verwijde­ren en dan een wandelpad aanleggen, is geen park”

  De Lichterveldse oppositie is geen voorstander van de bouw van twee appartementsblokken op ’t Eilandje. Maandagavond maakte het schepencollege bekend dat het project een wandelpad krijgt, maar Johan Vandenbussche (SOMM) spreekt van een surrealistische situatie. “Eerst doen we de bomen weg, we plaatsen er appartementen en dan kunnen we er rondwandelen om mensen te bewonderen die op hun terras zitten?”
 3. Woonproject Heron ingehuldigd: “Eerste fase klaar, op termijn nog 28 extra urban villa’s in parktuin”
  Roeselare

  Woonpro­ject Heron ingehul­digd: “Eerste fase klaar, op termijn nog 28 extra urban villa’s in parktuin”

  Op de site waar architectenbureau B2Ai – toen nog BURO II – ooit het daglicht zag, is zaterdag het nieuwe woonproject Heron ingehuldigd. Nu al zijn er op de hoek van de Hoogleedsesteenweg en de Rijksweg in Roeselare 26 urban villa’s gerealiseerd en op termijn komen er nog 28 bij. “Ik ben hier opgegroeid, maar nu is het aan de nieuwe bewoners om volop te genieten van de parktuin”, zegt Pieterjan Vermoortel, CEO van B2Ai.
 1. Baby- en kinderspeciaalzaak Castard zoekt via ‘crowdlending’ investeerders voor realisatie tweede vestiging
  Roeselare

  Baby- en kinderspe­ci­aal­zaak Castard zoekt via ‘crowdlen­ding’ investeer­ders voor realisatie tweede vestiging

  Castard wil tegen eind dit jaar een tweede vestiging openen in West-Vlaanderen. Om die te realiseren zoekt de Roeselaarse baby- en kinderspeciaalzaak fondsen via het crowdlendingplatform WinWinner. “Het zijn niet de meest evidente tijden om te investeren, maar net nu dient er zich een opportuniteit aan die we moeten grijpen”, aldus zaakvoerders Kelly Denolf en Wim Degryse.