Foto Jos Bogaerts
Volledig scherm
© Foto Jos Bogaerts

Vespa Club Roeselare rijdt seizoen in

 1. Torhoutstraat dicht tussen Hazelstraat en Diksmuide Boterweg voor vernieuwen waterleiding
  Hooglede

  Torhout­straat dicht tussen Hazel­straat en Diksmuide Boterweg voor vernieuwen waterlei­ding

  De werken voor het vernieuwen van de waterleiding in de Torhoutstraat in Hooglede verlopen vlot. Hierdoor starten de werken in de Torhoutstraat tussen de Hazelstraat en de Diksmuide Boterweg een week vroeger dan gepland. De werken starten vanaf maandag 17 januari en duren tot en met 11 februari. Tijdens de duur van de werken zal er geen doorgang mogelijk zijn. Er wordt een omleiding voorzien.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Vintagewinkel Curieuzeneuze steekt de straat over en vestigt zich in Diksmuidsesteenweg: “Nu kunnen klanten nieuwe stek nog ontdekken zonder hinder van heraanleg”
  Roeselare

  Vintagewin­kel Curieuze­neu­ze steekt de straat over en vestigt zich in Diksmuidse­steen­weg: “Nu kunnen klanten nieuwe stek nog ontdekken zonder hinder van heraanleg”

  Vintagewinkel Curieuzeneuze sluit morgenavond definitief de deuren langs de Roeselaarse Wallenstraat, om op zaterdag 29 januari te heropenen aan de overkant van de straat. Els Vandepitte en Peter Rousseau kochten de bekende burgerwoning van textielwaren Plancke-Ingels langs de Diksmuidsesteenweg 2. Dat er grootschalige wegenwerken op komst zijn, wisten ze op dat moment niet. “Het wordt even tanden bijten, maar straks wordt het sowieso beter. Ik zie me hier winkel houden tot m’n 80e”, aldus Els.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. Roeselaarse ambachtslui kunnen vakmanschap doorgeven dankzij meester-leerlingtraject
  Roeselare

  Roeselaar­se ambachts­lui kunnen vakman­schap doorgeven dankzij mees­ter-leerling­tra­ject

  De Vlaamse Gemeenschap lanceerde vorig jaar opnieuw beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject. Erfgoedcel TERF begeleidde hierbij geïnteresseerde vaklui. Dit met resultaat. De Roeselaarse hoefsmid Bram Bruneel en touwslager Roger Tanghe van touwslagerij BGS BV, eveneens uit Roeselare, kunnen met hun beurs vanaf deze maand aan de slag met een leerling. Oude technieken leiden namelijk vaak tot innovatieve toepassingen en hedendaagse creaties.