Stad Roeselare, ARhus, CC De Spil, Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen, de Kom-Af en ‘t Hope zetten samen armoede en gelijke onderwijskansen voor elk kind in de kijker.
Volledig scherm
Stad Roeselare, ARhus, CC De Spil, Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen, de Kom-Af en ‘t Hope zetten samen armoede en gelijke onderwijskansen voor elk kind in de kijker. © Joke Couvreur

Verteltheater moet armoede bespreekbaar maken

Roeselare focust dit jaar, naar aanleiding van de Werelddag van het Verzet tegen Armoede op donderdag 17 oktober, op gelijke onderwijskansen voor elk kind. Verteltheater op basis van ervaringen van ouders met kinderen in armoede en een daaraan gekoppelde expo op De Munt moeten het thema bespreekbaar maken, zeker ook in de scholen. 

0 reacties

  1. Roeselare lanceert met 'Kernachtig' krant voor handelaars en horeca
    Roeselare

    Roeselare lanceert met 'Kernachtig' krant voor handelaars en horeca

    De stad Roeselare en vzw Shopping & Centrum Roeselare geven voortaan viermaandelijks de krant Kernachtig uit. Hiermee richten ze zich tot de handelaars en de horeca in het centrum. “Het is noodzakelijk hen te informeren over waar we mee bezig zijn”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). “We geven er ook tips in mee. Het is niet de bedoeling dat er bedrijfsgeheimen verteld worden, maar het is wel belangrijk samen te werken, samen aan dezelfde kar te trekken.”