Een simulatiebeeld van de Gitsestraat na de heraanleg.
Volledig scherm
Een simulatiebeeld van de Gitsestraat na de heraanleg. © Stad Roeselare

Vernieuwing Godelievewijk gaat in 2023 verder

RoeselareDe Godelievewijk in Roeselare ondergaat al sinds 2020 een ware transformatie. Het komende jaar ligt de focus op de heraanleg van de Gitse- en de Honzebroekstraat en de sanering van de Sint-Amandsbeek.

 1. KOERS zoekt standhouders voor tweedehands wielerbeurs
  Roeselare

  KOERS zoekt standhou­ders voor tweede­hands wieler­beurs

  KOERS. Museum van de Wielersport organiseert op zaterdag 22 april een tweedehands wielerbeurs in het museum aan het Polenplein. Bezoekers kunnen er grasduinen in een uitgebreid aanbod aan tweedehands publiciteitsfoto’s, persfoto’s, wielerboeken, wielertijdschriften en allerlei wielerverzamelingen vinden. Om een degelijk aanbod te kunnen garanderen is het museumteam nog op zoek naar standhouders. Ben jij standhouder en breng je die dag ook graag je wielerwaar aan de man/vrouw? Reserveer dan nu al een verkoopstand via https://koersmuseum.be/nl/kalender/wielerbeurs.
 2. Helpende handen gezocht voor 25ste zwerfvuilopruimactie
  Roeselare

  Helpende handen gezocht voor 25ste zwerfvui­lopruim­ac­tie

  De lente komt er stilletjes aan, hét moment voor een lenteschoonmaak! Stad Roeselare organiseert op zaterdag 18 maart de 25ste editie van de jaarlijkse zwerfvuilopruimactie en is nog op zoek naar verenigingen, wijkcomités, gezinnen en vriendengroepen die hun steentje willen bijdragen om het openbaar domein proper te maken. Inschrijven kan tot en met 3 maart via https://net.roeselare.be/doe-mee-aan-de-25ste-zwerfvuilopruimactie.
 1. Märt Tammearu (Knack Roeselare): “Ik heb veel meer vertrouwen in mezelf”
  lotto volley league

  Märt Tammearu (Knack Roeselare): “Ik heb veel meer vertrouwen in mezelf”

  Een burenduel is altijd speciaal en dat was woensdagavond niet anders. In een sfeervolle Tomabelhal eindigde de confrontatie tussen Roeselare en Menen pas na een twee uur durende strijd. De landskampioenen haalden uiteindelijk de zege binnen. Winnen, het zit in de genen van de Knack-spelers. Maar Menen verdient een flink schouderklopje omdat het de buurmannen van Roeselare erg lastig maakte. Geldt dit als een waarschuwing voor de bekerfinale op het einde van de maand?
 2. Broers Degryse vanaf morgen terug in Park Rodenbach: “Eerst de bistro en de chalet, vanaf 1 maart ook de grote feestzaal”
  PREMIUM
  Roeselare

  Broers Degryse vanaf morgen terug in Park Rodenbach: “Eerst de bistro en de chalet, vanaf 1 maart ook de grote feestzaal”

  Woensdag 1 februari is d-day voor Wim (45) en Yves (50) Degryse. Bijna 20 jaar nadat zij Park Rodenbach verkochten, het horecadomein langs de Langebrugstraat dat ruim 40 jaar door hun familie gerund werd, heropenen zij het Roeselaarse monument. Vanaf woensdagavond kan je terecht in Bistro Park Rodenbach, de chalet staat opnieuw ter beschikking voor feestjes allerhande en ook de B&B heropent de deuren. Vanaf 1 maart wordt ook de grote feestzaal opnieuw verhuurd. “Dit voelt als thuiskomen”, klinkt het unaniem bij Wim en Yves.