Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Borgerhoff

Verkeershinder verwacht op Rijksweg door actie Boerenbond

RoeselareBoerenbond, Groene Kring en Ferm organiseren op woensdag 1 december een provinciale actie. 

 1. Velt belicht botontkalking via voordracht
  Roeselare

  Velt belicht botontkal­king via voordracht

  Velt Roeselare organiseert op maandag 7 februari een lezing rond de natuurlijke aanpak en preventie van botontkalking. Spreker van dienst is dokter en homeopaat Geert Verhelst. Hij zal het onder meer hebben over wat botontkalking precies is, de oorzaken ervan, eventuele aanpassingen in levensstijl en voeding om het te voorkomen,… De voordracht vindt plaats in Dienstencentrum Ten Elsberge langs de Beverseaardeweg, start om 19.30 uur en eindigt omstreeks 22 uur. Deelnemen kost 10 euro voor leden van Velt, 15 euro voor niet-leden. Dit bedrag wordt gehalveerd voor houders van een vrijetijdspas. Inschrijven doe je via inschrijvingen.roeselare@velt.nu of bij Laure op 051/22.63.72. Na bevestiging dien je het correcte bedrag over te schrijven op de Velt-rekening BE89 9792 5497 2585 met vermelding van naam en activiteit.
 2. Broer van Vlaams parlementslid sterft na val in diepe put naast opgebroken voetpad: “Dit ongeval had nooit mogen gebeuren”
  Play
  Izegem

  Broer van Vlaams parlements­lid sterft na val in diepe put naast opgebroken voetpad: “Dit ongeval had nooit mogen gebeuren”

  Bij een vreemd ongeval op de Korenmarkt in Izegem is dinsdagavond Piet Sintobin (58) levensgevaarlijk gewond geraakt. De broer van Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) was op weg naar huis en viel in een diepe put aan nutswerken. Het kostte de brandweer heel wat moeite om het slachtoffer te evacueren. Ondanks de beste zorgen is Sintobin woensdagnamiddag overleden aan zijn verwondingen. “Hartverscheurend", vindt Henk Verbeke, die samen met een andere man in de put sprong om te vermijden dat het slachtoffer zou stikken in het slijk.
 3. Van de werf naar de Ironman in Hawaï: bouwbedrijf geeft projectleider Vincent (32) de kans om droom als triatleet na te jagen
  PREMIUM
  Izegem

  Van de werf naar de Ironman in Hawaï: bouwbe­drijf geeft projectlei­der Vincent (32) de kans om droom als triatleet na te jagen

  Als projectleider stond hij overdag op verschillende werven en trainde hij voor en na zijn uren als triatleet. Toen hij zeven maanden geleden vader werd van een zoontje verdwenen zijn rust en recuperatietijd als sneeuw voor de zon. Zijn werkgever bouwbedrijf Six geeft Vincent Van de Walle (32) nu de kans om zich twee dagen per week voltijds te focussen op zijn sport. “Mijn ultieme doel? Deelnemen aan de Ironman in Hawaï.”
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.