Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © JHM

Verkeershinder in Hendrik Consciencestraat

 1. Landbouwers delen 3.000 boterhammen uit op Vlaamse Voedseltop: “Brood koop je voor morgen. Maar wij weten niet wat morgen brengt”
  Roeselare

  Landbou­wers delen 3.000 boterham­men uit op Vlaamse Voedseltop: “Brood koop je voor morgen. Maar wij weten niet wat morgen brengt”

  Naar aanleiding van de Vlaamse Voedseltop werden dinsdag op verschillende plaatsen in Roeselare drieduizend boterhammen uitgedeeld. Met die opmerkelijke actie vragen meer dan twintig organisaties en partners uit de voedingsketen meer toekomstperspectief voor de landbouwsector. Ook Vlaams landbouwminister Jo Brouns (CD&V) kreeg een boterham.
 2. Roeselare gaat de strijd aan met wegwerpverpakkingen: “Daarentegen willen we mensen stimuleren om herbruikbare potjes en bekers mee te nemen en te gebruiken”
  Roeselare

  Roeselare gaat de strijd aan met wegwerpver­pak­kin­gen: “Daarente­gen willen we mensen stimuleren om herbruikba­re potjes en bekers mee te nemen en te gebruiken”

  De coronalockdowns gingen gepaard met een bom van afhaalmaaltijden maar die zorgden op hun beurt dan weer voor meer zwerfvuil. Met de campagne ‘Mooi meegenomen’ wil Roeselare hier paal en perk aan stellen. 14 handelaars uit het stadscentrum fungeren hierbij als ambassadeurs en helpen elk op hun eigen manier om het gebruik van wegwerpverpakkingen te verminderen en kiezen er voor om herbruikbare verpakkingen te stimuleren. “Ook startten we voor onze eigen medewerkers een potjesbieb”, zegt schepen van afval en netheid Stefaan Van Coillie (CD&V).
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.