Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © shutterstock

Velt belicht botontkalking via voordracht

 1. VELOVEILIG. 63% vindt fietsen onveilig in Roeselare: “Maar bij zowel grote als kleinere projecten wordt er gekeken naar meer en kwaliteitsvollere ruimte voor de fiets”
  PREMIUM
  Roeselare

  VELOVEILIG. 63% vindt fietsen onveilig in Roeselare: “Maar bij zowel grote als kleinere projecten wordt er gekeken naar meer en kwaliteits­vol­le­re ruimte voor de fiets”

  Uit onze VeloVeilig-rondvraag blijkt dat 37% van de Roeselarenaars vindt dat zijn of haar buurt veilig is voor fietsers. Daarmee scoort de Rodenbachstad beter dan Tielt (14%), maar slechter dan Oostende (43%), Brugge en Kortrijk (beiden 51%) en Koksijde (74%). Nochtans is fietsveiligheid één van de prioriteiten van het Roeselaarse stadsbestuur. Mobiliteitsschepen Stefaan Van Coillie (CD&V) beseft dat er nog werk aan de winkel is. “Maar wat ons positief stemt, is dat ongeveer de helft van de burgers vindt dat het nu veiliger is dan vijf jaar geleden”, zegt hij.
 1. Studenten Ic Dien geven op Dag van de Buren senioren in Westerlinde tweede boosterprik
  Roeselare

  Studenten Ic Dien geven op Dag van de Buren senioren in Westerlin­de tweede booster­prik

  Aan de vooravond van de Dag van de Buren bracht een groep studenten van HBO Verpleegkunde IC Dien in Roeselare een bezoek aan hun buren van rusthuis Westerlinde. Niet zomaar om een babbeltje te slaan, maar om de bewoners van het rusthuis hun vierde coronavaccin, de tweede boosterprik, toe te dienen. “Net omdat de school en het rusthuis naast elkaar liggen, is er een goede samenwerking. Op veel momenten kunnen we elkaar versterken, net zoals vandaag”, klinkt het. “Onze leerlingen werden door Westerlinde uitgenodigd om te participeren in het vaccinatiemoment. Dat lieten we niet zomaar aan onze neus voorbijgaan, want het is een mooie leerkans voor de studenten. Bovendien verliep de vaccinatie vlot dankzij de verleende hulp.”