Schepen Stefaan Van Coillie trekt prioritair de kaart van de fietsveiligheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Stefaan Van Coillie trekt prioritair de kaart van de fietsveiligheid. © Maxime Petit

VELOVEILIG. 63% vindt fietsen onveilig in Roeselare: “Maar bij zowel grote als kleinere projecten wordt er gekeken naar meer en kwaliteitsvollere ruimte voor de fiets”

RoeselareUit onze VeloVeilig-rondvraag blijkt dat 37% van de Roeselarenaars vindt dat zijn of haar buurt veilig is voor fietsers. Daarmee scoort de Rodenbachstad beter dan Tielt (14%), maar slechter dan Oostende (43%), Brugge en Kortrijk (beiden 51%) en Koksijde (74%). Nochtans is fietsveiligheid één van de prioriteiten van het Roeselaarse stadsbestuur. Mobiliteitsschepen Stefaan Van Coillie (CD&V) beseft dat er nog werk aan de winkel is. “Maar wat ons positief stemt, is dat ongeveer de helft van de burgers vindt dat het nu veiliger is dan vijf jaar geleden”, zegt hij.

  1. Roeselare zet z’n mantelzorgers in het zonnetje
    Roeselare

    Roeselare zet z’n mantelzor­gers in het zonnetje

    Stad Roeselare greep donderdag de Dag van de Mantelzorger aan om haar mantelzorgers in de kijker te zetten. Ze werden, samen met de personen die ze ondersteunen, in de watten gelegd met een receptie in Het Rokken. Een fotograaf legde de duo’s vast op de gevoelige plaat, als waardering voor hun relatie en als mooie herinnering. “Roeselare kent jaarlijks een mantelzorgpremie toe. Een dergelijke ondersteuning is noodzakelijk. Maar liefst 1368 mantelzorgers hebben de premie in 2021 aangevraagd”, weet schepen Michèle Hostekint (Vooruit). “De inspanning van mantelzorgers is bewonderenswaardig en verdient ook erkenning, gezien zij een onmisbare kracht zijn in de zorg voor anderen. Ieder jaar plaatsen we hen in de spotlights. De voorbije coronajaren was dit slechts beperkt mogelijk via een kaartje en een sleutelhanger. We zijn dan ook heel tevreden dat we hen vandaag opnieuw in de bloemetjes kunnen zetten tijdens een receptie.”