Gino F. vernielde in september 2017 de schuifdeur en enkele ramen van het Welzijnshuis in Roeselare.
Volledig scherm
Gino F. vernielde in september 2017 de schuifdeur en enkele ramen van het Welzijnshuis in Roeselare. © Lieven Samyn

Veertiger blijft overlast veroorzaken en veroordelingen opstapelen

De 42-jarige man uit Roeselare die in september 2017 met een hamer de ruiten en een deur van het Welzijnshuis aan diggelen sloeg, is woensdag voor de achttiende keer gedagvaard. Dit keer stond Gino F. terecht omdat hij een deuk in een autodeur had geslagen en daarna de automobilist ook nog een vuistslag had gegeven. Zoals steeds daagde F. niet op voor zijn proces.

 1. Jaar cel met uitstel voor broer en zus na verhuren woningen die niet aan vereisten voldeden
  Pittem / Wingene / Ardooie / Zwevegem

  Jaar cel met uitstel voor broer en zus na verhuren woningen die niet aan vereisten voldeden

  Een broer en een zus uit Pittem en Wingene zijn die samen 12 woningen bezitten die ze verhuren zijn elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar met uitstel. Ze verhuurden hun woningen terwijl ze niet aan de juiste vereisten voldeden. De rechter verklaarde zo’n 70.000 euro vermogenswinst verbeurd. De meeste woningen zijn ondertussen in orde, voor 3 woningen werd een dwangsom opgelegd van 150 euro per dag dat de woningen niet in orde zijn.
 2. Duizenden lichtgevende initiatieven dankzij #ZORGVOORLICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Duizenden lichtgeven­de initiatie­ven dankzij #ZORGVOOR­LICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Sinds de aankondiging van de lockdown, steekt Vlaanderen massaal het licht aan. Als teken van hoop en verbondenheid, met de tienduizenden zorgverleners die zich uit de naad werken en met iedereen die het nodig heeft. HLN en VTM NIEUWS worden overspoeld door een warme golf aan initiatieven, goed voor heel veel licht in donkere dagen. Doe ook mee en schrijf je hier in!
 1. MSKA bakt 1.500 klaaskoeken voor zorgverleners AZ Delta: “Het zijn zware tijden voor de zorg en wij willen iets terugdoen”
  Roeselare

  MSKA bakt 1.500 klaaskoe­ken voor zorgverle­ners AZ Delta: “Het zijn zware tijden voor de zorg en wij willen iets terugdoen”

  Warm gebaar vanuit het MSKA Roeselare. Leerlingen van de afdeling bakkerij zijn er vandaag en morgen druk in de weer met het bakken van 1.500 klaaskoeken. Die worden integraal geschonken aan de zorgverleners van AZ Delta, campus Rumbeke. “Het is een harde periode voor de zorg. Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kan doen”, zegt leerling Seppe Vanthuyne.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas