Van het standbeeld, gewijd aan de overleden wereldkampioen Jean-Pierre ‘Jempi’ Monseré’, naast de ingang van het wielermuseum KOERS in Roeselare, werd de helft van het stuur afgebroken.
Volledig scherm
Van het standbeeld, gewijd aan de overleden wereldkampioen Jean-Pierre ‘Jempi’ Monseré’, naast de ingang van het wielermuseum KOERS in Roeselare, werd de helft van het stuur afgebroken. © Hans Verbeke

Veegploeg vindt afgebroken stuur van standbeeld Jempi Monseré: straks volgt herstelling

RoeselareDe afgebroken stuurhelft van het standbeeld van voormalig wereldkampioen Jempi Monseré is terecht. Het werd teruggevonden op luttele meters van het museum KOERS, waar het standbeeld staat.

 1. Van een traktaat bij aankoop tot goedkoper parkeren: Roeselare gaat voor een bruisend shoppingseizoen
  PREMIUM

  Van een traktaat bij aankoop tot goedkoper parkeren: Roeselare gaat voor een bruisend shopping­sei­zoen

  Samen met de handelaars en de horeca trapte stad Roeselare vrijdagavond het nieuwe shoppingseizoen af. Dat ging gepaard met de lancering van een gloednieuwe shoppingcampagne en tien ambitieuze acties om de winkelstraten meer dan ooit te laten bruisen. “We moeten blijven geloven in onszelf en tonen dat we er staan als winkelstad”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V) die ons in de Ooststraat uit de doeken deed hoe de stad ervoor wil zorgen dat Roeselare de naam als stad met een hart voor winkelen mag blijven behouden.
  Roeselare
 2. Gezocht: speurneuzen voor paaszoektocht

  Gezocht: speurneu­zen voor paaszoek­tocht

  RSL Op Post organiseert op woensdagnamiddag 5 april een paaszoektocht voor kinderen tot 12 jaar en hun (groot)ouders. In groepjes trek je op speurtocht door Roeselare. Lukt het om onderweg de opdrachten te maken? Dan volgt er op het einde een lekkere verrassing. Het start en het einde liggen aan RSL Op Post langs de Brugsesteenweg. Starten kan tussen 13.30 en 15 uur. De activiteit is gratis, maar vooraf inschrijven is een must. Dat kan via https://welzijnswijzer.roeselare.be/kalender.