wolk wolken wolkenlucht lucht
Foto Carlo ter Ellen 2004
Volledig scherm
wolk wolken wolkenlucht lucht Foto Carlo ter Ellen 2004 © Carlo ter Ellen

Vanochtend zo goed als helder weer in Roeselare

 1. Vrienden Lieven en Frederik zamelen met fietstocht naar Santiago de Compostella geld voor het goede doel in: “Artsen hebben ooit mijn dochter gered, nu wil ik iets voor hen terug doen”
  PREMIUM

  Vrienden Lieven en Frederik zamelen met fietstocht naar Santiago de Compostel­la geld voor het goede doel in: “Artsen hebben ooit mijn dochter gered, nu wil ik iets voor hen terug doen”

  Met een ambitieuze fietstocht van ruim tweeduizend kilometer door berg en dal naar Santiago de Compostela wil Lieven Dejonckheere (44) een droom die hij op zijn twaalfde al koesterde eindelijk waarmaken. Hij krijgt daarbij de steun en het gezelschap van leeftijdsgenoot en oud-collega Frederik Carton. Het duo doet dat niet zomaar, maar koppelt er een goed doel aan. “Artsen van het UZ Gent hebben indertijd mijn dochter gered en nu wil ik iets voor hen terug doen”, aldus Lieven. Het duo bereidt zich al anderhalf jaar intensief voor, met zelfs een ietwat opmerkelijke ‘cafétest’.
  Izegem
 2. Herdenking voor overleden rijkswachter Georges Golinvaux

  Herdenking voor overleden rijkswach­ter Georges Golinvaux

  De Regionale Vereniging van Miliciens, Beroepsmilitairen, Politie en ex-Rijkswachters organiseert een herdenking voor Georges Golinvaux. Op 23 en 24 mei 1940 werd de driehoek Roeselare-Dadizele-Moorsele zwaar getroffen door een Duits bombardement tijdens de Slag aan de Leie. Meerdere rijkswachters raakten gewond, waaronder brigadier Golinvaux. Hij bezweek op 26 mei 1940 aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Hij staat, samen met de onbekende soldaat, symbool voor de vele gesneuvelden die begraven liggen in Roeselare. Voor de politiehervorming werd hij jaarlijks herdacht. In 2012 pikte de Nationale Vereniging van Miliciens en Beroepsmilitairen van België die traditie weer op. Ook dit jaar wordt Golinvaux herdacht met een plechtigheid op zondag 28 mei om 11 uur op de oude stedelijke begraafplaats langs de Blekerijstraat. Iedereen is welkom.
  Roeselare