Henk De Gheldere en Niels van Lierop verwelkomen je vanaf vrijdag om 13 uur in Viva Vaart.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk De Gheldere en Niels van Lierop verwelkomen je vanaf vrijdag om 13 uur in Viva Vaart. © CDR

Vanaf vrijdag chillen, zwemmen en boten kijken bij Viva Vaart: “Noem ons geen zomerbar, maar een zomerterras”

RoeselareAan de Kop van de Vaart opent vrijdag zomerbar Viva Vaart. Eyecatchers zijn de kleurrijke koepel en de zwembadcontainer. Al vindt uitbater Henk De Gheldere de locatie op zich zeker een even grote troef. “Je zit hier langs het water, pal in het centrum van de bedrijvigheid waar bijna non-stop boten worden geladen en gelost. Mooi om te zien”, vindt De Gheldere.

 1. Vervroegde afvalophaling door Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart
  Ardooie

  Vervroegde afvalopha­ling door On­ze-Lie­ve-Vrouw-Hemelvaart

  Maandag 15 augustus is het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart en hierdoor haalt afvalintercommunale IVIO die dag geen huisvuil op en zijn alle recyclageparken gesloten. Voor de Ardooienaars die langs ronde 1 wonen betekent dit dat ze hun restafvalzak en PMD al op zaterdag 13 augustus buiten dienen te zetten. Dit voor 6 uur. Wie langs ronde 2 woont, wordt gevraagd om zowel de restafvalzak, de PMD-zak als het papier en karton op zaterdag 13 augustus voor 6 uur buiten te plaatsen.
 1. Lauren Vanlerberghe na tegenslag zeventiende op het WK voltige, haar paard Hollywood bleek niet fit genoeg
  ROESELARE/DADIZELE

  Lauren Vanlerberg­he na tegenslag zeventien­de op het WK voltige, haar paard Hollywood bleek niet fit genoeg

  Lauren Vanlerberghe uit Roeselare eindigde in Herning (Denemarken) op het wereldkampioenschap voltige zeventiende. Ze kon niet deelnemen met de merrie Hollywood van Sophie van Hooydonck omdat het paard na het lange transport niet fit genoeg bleek. “Mijn reservepaard viel daar plots ook uit”, vertelt Lauren (25) die vaak bij haar vriend in Dadizele verblijft. “Gelukkig kon ik van het team Denemarken hun reservepaard Crixus gebruiken.”