Een miljoen Vlamingen gebruiken vanaf deze week de Nieuwe Blauwe Zak. Tegen 2021 wordt de zak in heel Vlaanderen geïntroduceerd.
Volledig scherm
Een miljoen Vlamingen gebruiken vanaf deze week de Nieuwe Blauwe Zak. Tegen 2021 wordt de zak in heel Vlaanderen geïntroduceerd. © Joke Couvreur

Vanaf deze week mag er meer plastic in de pmd-zak: miljoen Vlamingen gebruiken voortaan ‘Nieuwe Blauwe Zak’

Een miljoen West- en Oost-Vlamingen maken deze week de overstap naar de Nieuwe Blauwe Zak. Daar mogen voortaan meer soorten plastic - gaande van botervlootjes tot plastic zakjes - in. Vanaf 2021 moet die nieuwe pmd-zak overal in Vlaanderen in gebruik zijn en moet er jaarlijks tot vijftigduizend ton meer plastic gerecycleerd worden.

5 reacties

 • Peter Van AEL

  2 jaar geleden
  @Patrick Moorthamer, omdat je nu eenmaal vlees en andere niet kunt voorverpakken in karton, papier enz. Ook in de medische wereld is plastic een noodzaak. Plastic is een.waardevolle stof, alleen moet het verstandig gebruikt worden en gerecycleerd. Das nu eenmaal de inzet van iedereen.
 • robertrand walraedt

  2 jaar geleden
  Eindelijk hebben ze door wat recycleren is. Ik zeg dit al jaren tegen mijn vrouw. Het recycleren in belgie is gewoon een geld kwestie.
 • Lou Bultinck

  2 jaar geleden
  Investeren in afvalverwerking= belastingsvoordeel= dikke winst= J-M -De Pet moet dubbel en dik terugbetalen= J-M -De Pet betaald weeral voor de rijken die aan alles hun laars lappen.
 • Patrick Moorthamer

  2 jaar geleden
  De burger moet sorteren en de producent mag verder vervuilen door niet milieu vriendelijke verpakking te gebruiken, waarom verplicht men die gewoon niet om anders te verpakken terug zoals het was van voor de invasie van de plastic verpakking, de politiek heeft daar het lef niet voor om verplichtingen op te leggen naar de producent!
 • Bert Schoolmeesters

  2 jaar geleden
  Tof alles aan dezelfde condities mooi, maar voor hoe lang ? Bij Ilva betaal je nog altijd extra voor profukten met recupel of Bebat. Gewogen bij de in en uitgang en een betaling op basis van gewicht. Ik krijg 100 gratis per jaar. Al die intercommunale zijn 1 politiek nat
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken