De stad, ARhus, Zorgpunt N, Surplus², de Kom-Af en De Bieweg bundelen de krachten tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.
Volledig scherm
De stad, ARhus, Zorgpunt N, Surplus², de Kom-Af en De Bieweg bundelen de krachten tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. © CDR

Van toiletten om “je shit door te spoelen” tot een unieke T-shirtcollectie: Roeselare maakt geestelijke gezondheid bespreekbaar

Stad Roeselare, ARhus, Zorgpunt N, Surplus², de Kom-Af en De Bieweg organiseren van 1 tot 10 oktober verschillende acties die veerkracht en geestelijke gezondheid in de kijker zetten en bespreekbaar maken. Dit in het kader van de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Miniverkaveling op komst langs Westrozebekestraat
  Oostnieuwkerke

  Miniverka­ve­ling op komst langs Westrozebe­ke­s­traat

  De Roeselaarse bouwfirme All-Bouw realiseert in het centrum van Oostnieuwkerke een nieuwe verkaveling met een handvol nieuwe percelen bouwgrond. De miniverkaveling telt vier loten, één ervan is ondertussen al verkocht. “De wegeniswerken starten in het voorjaar, om in het najaar te kunnen starten met de bouw van de maatwerkwoningen”, weet bestuurder Simon Alleman. “Er is een grote vraag naar betaalbare percelen bouwgrond, de nieuwe site langs de Westrozebekestraat speelt hier perfect op in. De site bevindt zich vlak bij de Spar en de bushalte. Ook bakker, slager en basisschool zijn vlakbij.” Meer via www.allbouw.com.
 2. Vincent Dedecker is hoofddocent padel bij Tennis Vlaanderen: “Vraag naar trainersopleiding is enorm”
  PADEL

  Vincent Dedecker is hoofddo­cent padel bij Tennis Vlaanderen: “Vraag naar trainersop­lei­ding is enorm”

  Nu de meeste sporten op ‘on hold’ staan, gaat het met de populariteit van de padelsport spectaculair omhoog. Padel is een echte rage geworden. Padelcourts rijzen als paddenstoelen uit de grond. Ook in West-Vlaanderen is de boom niet meer bij te houden. Bruggeling Vincent Dedecker is hoofddocent padel bij Tennis Vlaanderen en ziet ook de vraag naar opleiding van padeltrainers enorm de lucht ingaan.
 3. Bakkershûs Decroos bakt voor eigen winkel en anderen: “Alles, van brood over koffiekoeken tot chocolade, produceren we in eigen huis”

  Bakkershûs Decroos bakt voor eigen winkel en anderen: “Alles, van brood over koffiekoe­ken tot chocolade, produceren we in eigen huis”

  In de vroegere gebouwen van Hortiplan langs de Oostnieuwkerksesteenweg 40 opent op dinsdag 2 maart Bakkershûs Decroos. Menenaar Luc Decroos (40) realiseerde er één van de grootste bakkerijen van Roeselare waar je straks niet alleen terecht kan voor ambachtelijk gebakken brood, huisgemaakte koffiekoeken en pareltjes van taarten maar ook voor chocolade, ijs en marsepein die allemaal in eigen huis worden bereid. Bovendien bevoorraadt ’t Bakkershûs vanaf eind deze week ook koude bakkerijen, feestzalen, traiteurs, …
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch